Broskyne s vanilkou

Broskyne s vanilkou

Existuje lepšia a zaujímavejšia kombinácia pre akékoľvek sladké jedlo, ako je šťavnaté ovocie, šumivé víno, šľahačka a mascarpone? Je to ideálny dezert na letné mesiace, ktorý osvieži, pohladí chuťové poháriky a ešte oslní každú návštevu.

Ingrediencie:

  • 2 vrecká vanilkového cukru
  • 200 ml vody
  • 100 g trstinového cukru
  • 8 listov čerstvej bazalky
  • 4 veľké broskyne (polené a odkôstkované)
  • 200 ml šumivého vína

Vanilkový krém:

  • 1 vanilkový struk (len semená)
  • 100 g mascarpone
  • 100 ml smotany na šľahanie

Postup:

  • Vanilkové cukry, trstinový cukor a vodu dáme do hrnca a na strednom ohni privedieme do varu.
  • Znížime teplotu, vhodíme bazalku a opatrne vložíme polovičky broskýň. Necháme povariť cca 2 – 3 minúty.
  • Potom vypneme, zakryjeme vekom a necháme broskyne vychladnúť v sirupe.
  • Akonáhle sú broskyne aj sirup chladné, prilejeme šumivé víno, jemne premiešame a necháme 10 minút odpočívať pod pokrievkou.
  • Medzitým, než sa víno vsiakne do broskýň si pripravíme omáčku.
  • Do misky dáme semená z vanilkového struku, mascarpone, smotanu a šľaháme dohromady.
  • Nachystáme si 4 misky, dáme do každej vždy 2 polovice broskyne, trochu sirupu a ozdobíme vanilkovou omáčkou.
  • Môžeme ešte pridať listy čerstvej bazalky, prípadne rozpolený struk, ale nie je to nutné.
Pošírované broskyne na šumivom víne s bazalkou a vanilkou.
Zdroj: https://www.bbcgoodfood.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.