Broskyňová bábovka s citrónovou polevou

Broskyňová bábovka s citrónovou polevou

Keď skombinujete perfektnú chuť broskýň s maslovou, hutnou a zároveň vláčnou chuťou bábovky, vyjde vám delikátny výsledok. Zamatovo jemnú štruktúru bábovca pridáva krémový syr, ktorý z nej robí úplnú lahôdku. A čo potom citrónová poleva!

Ingrediencie

Na bábovku:

  • 6 – 8 čerstvých zrelých broskýň
  • 3 hrnčeky tortovej múky
  • 1 a 1/4 čajovej lyžičky jemnej morskej soli
  • 4 veľké vajcia, plus 2 žĺtky
  • 1/4 šálky mlieka
  • 2 čajové lyžičky vanilkového extraktu
  • 1 a 1/2 šálky masla izbovej teploty (plus navyše na vymazanie formy)
  • 170 g krémového syra izbovej teploty
  • 3 šálky kryštálového cukru
  • kôra z 1 citróna

Na polevu:

  • 2 lyžice krémového syra izbovej teploty
  • 2 lyžice masla izbovej teploty
  • 1 a 1/4 šálky práškového cukru
  • 1 lyžica čerstvej citrónovej šťavy
  • 1/4 čajovej lyžičky vanilkového extraktu

Postup

  1. Broskyne olúpte, nakrájajte na kocky a dajte bokom.
  2. Umiestnite rošt doprostred rúry a predhrejte rúru na 150°C.
  3. Vymažte formu na bábovku maslom a vysypte múkou.
  4. Prebytočnú múku vyklepte a odložte formu stranou, kým nebude pripravená na použitie.
  5. V stredne veľkej mise zmiešajte múku a soľ a dajte bokom.
  6. Rozšľahajte vajcia, žĺtky, mlieko a vanilkový extrakt.
  7. Dajte bokom.
  8. Pridajte maslo a krémový syr do misky stolného mixéra vybaveného lopatkovým nástavcom.
  9. Pokiaľ nemáte stolný mixér, použite ručný mixér.
  10. Miešajte na stredne vysoké rýchlosti, kým sa všetko dobre nespojí, asi 1 minútu.
  11. Postupne pridávajte cukor a miešajte ešte asi 3–4 minúty, kým sa zmes nezdá byť ľahká a nadýchaná.
  12. Znížte rýchlosť na minimum a pomaly vmiešajte zmes mlieka a vajec.
  13. Zoškrabnite strany misy a ešte raz premiešajte.
  14. Pridajte suché prísady v 3 dávkach, miešajte na nízkej rýchlosti.
  15. Zoškrabnite strany misy a ešte raz premiešajte.
  16. Pridajte na kocky nakrájané broskyne a citrónovú kôru a miešajte, kým nie sú broskyne rovnomerne zamiešané v ceste.
  17. Dajte cesto do formy a pečte 40 minút.
  18. Otočte formu a pokračujte v pečení ďalších 45 minút.
  19. Bábovku preložte na rošt a nechajte 15 minút tuhnúť.
  20. Vyberte bábovku z formy a nechajte ju asi 2 hodiny úplne vychladnúť.
  21. Pripravte si polevu.
  22. Dajte maslo a krémový syr do stredne veľkej misy.
  23. Miešajte na stredne vysoké rýchlosti, kým sa všetko nespojí.
  24. Potom pridajte práškový cukor, citrónovú šťavu a vanilku a miešajte, kým nevznikne poleva.
  25. Vršok bábovky bohato pokvapkajte polevou a nechajte ešte 1–2 hodiny tuhnúť.
  26. Nakrájajte a podávajte!
Bábovka z broskýň zaliata citrónovou polevou na sklenenom tanieri.
www.theanthonykitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.