Broskyňové rezy

Broskyňové rezy

Úžasne vláčne rezy, ktoré sú rýchle a jednoduché na prípravu, vďaka čomu sú perfektným pohostením pre nečakanú návštevu!

Ingrediencie

  • 1 šálka kryštálového cukru plus 3 čajové lyžičky
  • 2 a 1/2 šálok nakrájaných broskýň
  • 1/2 lyžičky kukuričného škrobu
  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • 1/2 lyžičky soli
  • 2 a 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 a 1/2 šálky plnotučného mlieka
  • 3 lyžice masla, rozpusteného

Postup

  1. Postriekajte zapekaciu misku s rozmermi 20 x 20 cm olejom v spreji.
  2. Predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia.
  3. V malej miske zmiešajte 3 lyžičky cukru a kukuričný škrob.
  4. Do zmesi vmiešajte broskyne a odložte bokom.
  5. Do strednej misy preosejte 1 hrnček cukru, hladkú múku, soľ a prášok do pečiva.
  6. V inej mise prešľahajte mlieko a maslo.
  7. Mokré ingrediencie pomaly nalievajte do suchých a miešajte, kým sa nezapracujú.
  8. Do pripravenej zapekacej misy nalejte pripravené cesto.
  9. Do cesta vtlačte väčšinu nakrájaných broskýň, premiešaných v zmesi cukru a kukuričného škrobu a časť položte navrch.
  10. Vložte do rúry a pečte 60 minút, alebo kým špáradlo vložené do stredu buchty nevyjde čisté.
Detail kúska broskyňovej buchty, ktorá je servírovaná na tanieriku s vidličkou.
www.deliciouslyyum.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.