Broskyňové rezy s mascarpone a medom

Broskyňové rezy s mascarpone a medom

Listové cesto natreté syrom mascarpone, ozdobené broskyňami a nasekanými praženými pistáciami je jednoducho úžasné! Skvele funguje ako predjedlo, príloha aj desiata.

Čo budete potrebovať

  • 1 plát lístkového cesta
  • 230 g mascarpone
  • 3 broskyne, nakrájané na tenké plátky
  • 2 lyžice medu
  • ⅓ šálky nasekaných pražených pistácií
  • soľ a korenie
  • 1 vajce rozšľahané s 1 lyžičkou vody

Postup

  • Predhrejte rúru na 220 stupňov Celzia.
  • Plech vyložte papierom na pečenie alebo alobalom.
  • Mascarpone rozmiešajte lyžicou, aby sa prehrialo a bolo krémovejšie.
  • Na plech vyložený papierom na pečenie položte plát lístkového cesta.
  • Niekoľkokrát ho prepichnite vidličkou.
  • Na lístkové cesto namažte v rovnomernej vrstve mascarpone a ponechajte okraje cca 2,5 cm.
  • Na mascarpone navrstvite nakrájané broskyne.
  • Pokvapkajte medom.
  • Posypte štipkou soli a korenia.
  • Navrch dajte nasekané pistácie.
  • Voľné okraje pomažte rozšľahaným vajcom.
  • Pečte 20 až 25 minút, kým cesto nie je zlaté a chrumkavé.
  • Podávajte ihneď!
Listové cesto natreté syrom mascarpone, ozdobené broskyňami a nasekanými praženými pistáciami nakrájané na rezy.
www.howsweeteats.com

Inšpirujte sa aj našimi najlepšími receptami na koláče z broskýň , po ktorých sa budete olizovať!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.