Broskyňový chlebíček s vanilkovou polevou

Broskyňový chlebíček s vanilkovou polevou

Tento chlebíček s broskyňami je najlepší teplý s kopčekom zmrzliny, ale chybu neurobíte ani so studeným. Perfektne sa tak hodí napríklad na letný piknik.

Ingrediencie

Na chlebíček:

  • 1 a 1/2 šálok hladkej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 2/3 hrnčeka masla
  • 3/4 šálky cukru
  • 2 vajcia
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 2/3 hrnčeka mlieka
  • 2 malé nelúpané broskyne, nakrájané na relatívne malé kúsky

Na vanilkovú polevu:

  • 1/2 hrnčeka práškového cukru
  • 1/4 lyžičky vanilkového extraktu
  • 1 lyžička mlieka

Postup

  1. Chlebíčkovú formu o veľkosti 23 x 13 cm vymažte tukom a vyložte papierom na pečenie.
  2. Predhrejte rúru na 175 stupňov C.
  3. Múku a prášok do pečiva preosejte a dajte bokom.
  4. Maslo a cukor veľmi dobre vyšľahajte.
  5. Vmiešajte vanilkový extrakt.
  6. Po jednom zašľahajte vajcia a po každom pridaní dobre prešľahajte.
  7. Primiešajte zmes múky a prášku do pečiva striedavo s mliekom.
  8. Pri pridávaní mokrých a suchých surovín vždy začínajte a končite pri suchých surovinách.
  9. Všeobecne je dobré pridávať suché prísady v 3 porciách a mlieko v dvoch dávkach.
  10. Jemne ručne vmiešajte nasekané broskyne pomocou gumovej stierky.
  11. Cesto rovnomerne rozotrite do pripravenej formy a pečte asi hodinu až hodinu a 15 minút.
  12. Vložte do chlebíčka špáradlo a tým sa uistite, že je hotový.
  13. Pokiaľ vám bude chlebíček príliš hnednúť, znížte na poslednú dobu pečenia teplotu.
  14. Chlebíček nechajte vychladnúť vo forme po dobu 15 minút, než ho vyberiete na mriežku, aby úplne vychladol.
  15. Pokiaľ podávate chlebíček teplý, môžete naň pridať polevu, keď bol asi 30-40 minút po vytiahnutí z rúry.
  16. Pripravte si polevu.
  17. Jednoducho zmiešajte všetky prísady na polevu do hladka.
  18. V prípade potreby pridajte do polevy ešte pár kvapiek mlieka na rozriedenie alebo pridajte čajovú lyžičku alebo dve práškového cukru, aby mala poleva správnu, tekutú konzistenciu.
  19. Nalejte polevu rovnomerne na povrch chlebíčka.
  20. Dobrú chuť!
Chlebíček z broskýň zaliaty vanilkovou polevou.
www.rockrecipes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.