Broskyňový koláč s posýpkou

Broskyňový koláč s posýpkou

Tento rýchly a jednoduchý recept je výborný tip na všedný deň, ale aj sviatočnú príležitosť.

Budete potrebovať:

Na posýpku:

  • ½ šálky hnedého cukru
  • 1 lyžička mletej škorice
  • ¾ šálky múky
  • 1/3 šálky zmäknutého masla
  • môžete pridať ½ šálky nasekaných vlašských orieškov
  • 8 stredne veľkých broskýň
  • lístkové cesto
  • ½ šálky hnedého cukru
  • ½ šálky hladkej múky
  • 2 lyžičky citrónovej šťavy
  • ¼ lyžičky mletej škorice

Postup prípravy:

  • Vyvaľkajte lístkové cesto a vyložte ním nádobu na pečenie.
  • Olúpte broskyne a nakrájajte ich na menšie kocky.
  • V mise zmiešajte nakrájané broskyne, cukor, múku, citrónovú šťavu a škoricu. Zmes premiešajte.
  • Predhrejte si rúru na 200 °C
  • Na cesto vložte broskyňovú zmes, ktorú najskôr precedíte. Šťava by rozmočila cesto, preto ju zlejte.
  • Nachystajte si posýpku: v mise zmiešajte cukor, škoricu a múku. Premiešajte s rozmäknutým maslom a ak chcete, pridajte oriešky. Drobenkou pokryte broskyňovú zmes.
  • V predhriatej rúre pečte 20 minút. Po tejto dobe trochu znížte teplotu, stačí na 175 ° C, a pečte ešte pol hodiny.
  • Po vytiahnutí nechajte koláč vychladnúť v izbovej teplote.
okrúhly koláč s broskyňami, posypaný posýpkou
Zdroj foto: tasteofhome.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.