Broskyňový koláč s pudingom

Broskyňový koláč s pudingom

Spojte vo vašej kuchyni dve výborné chuti a dajte si pudingový koláč. Cesto navyše môžete pripraviť iba za minútu! Máte stále veľa tohto ovocia? Nechajte sa inšpirovať, čo robiť s prebytkom broskýň .

Budete potrebovať:

Na koláčové cesto:

  • 250 g hladkej múky
  • 150 g masla
  • štipka soli
  • trochu ľadovej vody

Na náplň do koláča:

  • 5 stredne veľkých broskýň
  • šálka gréckeho jogurtu
  • 3 veľké žĺtky
  • ¾ šálky hnedého cukru
  • ¼ šálky múky
  • 1 lyžica vanilkového cukru

Na posýpku:

  • ¼ šálky masla
  • 1/3 šálky múky
  • 1/8 šálky cukru

  Postup prípravy:

  • Najskôr si prichystajte koláčové cesto. Do misy na prípravu cesta vložte múku, soľ a kocky masla. Zapnite mixér a mixujte krátku chvíľku, až začne cesto pripomínať posýpku.
  • Potom prilejte trošku ľadovej vody a mixujte ďalej. S vodou opatrne, aby vaše cesto nebolo príliš tekuté. Cesto by malo mať tendenciu sa už k sebe lepiť, ale stále je mierne posýpkovité. Také cesto vyvaľkajte na pomúčenej doske.
  • Nádobu na koláč vymažte maslom a vložte na ňu cesto. Zabaľte do fólie a nechajte aspoň pol hodiny v mrazničke.
  • Olúpte a nakrájajte broskyne na plátky a naskladajte ich na koláčové cesto. Nerobte si príliš starostí s dokonalosťou tvaru plátkov, ktoré skladáte, nakoniec aj tak nepôjde ani dokonalé naskladanie vidieť.
  • Ušľahajte vidličkou alebo metličkou žĺtky, grécky jogurt, múku, cukor a vanilku. Vznikne vám dokonalá hmota pripomínajúca puding. Tou prelejte naukladané broskyne.
  • Pečte koláč 30 minút na 200 °C. Medzitým si pripravte posýpku.
  • Drobenku pripravíte tak, že si dobre zmiešate maslo a múku. Potom vmiešate cukor.
  • Po pol hodine vytiahnite koláč z rúry, a posypte koláč posýpkou. Ak nechcete, aby sa vám pripiekla, môžete koláč prekryť alobalom.
  • Po štvrť hodine pečenia skontrolujte, či je koláč hotový – pichnite do koláča špajdľou, a pokiaľ na nej nezostali kúsky cesta, môžete sa radovať, koláč je hotový.
koláč s broskyňami a pudingovou náplňou, ozdobený kopčekom zmrzliny

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.