Broskyňový koláč z čerstvých broskýň

Broskyňový koláč z čerstvých broskýň

Po celý rok si môžete pripraviť tento jednoduchý a lahodný koláč.

Budete potrebovať:

  • ½ šálky cukru
  • ¼ šálky baleného hnedého cukru
  • 4 a ½ šálky nakrájaných olúpaných broskýň
  • 1 balenie lístkového cesta
  • 3 polievkové lyžice kukuričného škrobu
  • ¼ lyžičky mletého muškátového orieška
  • ¼ lyžičky mletej škorice
  • štipka soli
  • 2 lyžičky citrónovej šťavy
  • 1 polievková lyžica masla
  • vanilková zmrzlina

Postup prípravy:

  • Vo veľkej mise zmiešajte cukry a pridajte nakrájané broskyne. Jemne zmiešajte. Nechajte aspoň hodinu oddýchnuť.
  • Rozdeľte lístkové cesto na dve časti. Tú väčšiu teraz vyvaľkajte a vyložte jej formu na koláč. Odstávajú kraje odstráňte.
  • Zlejte broskyne, šťavu si nalejte do misky a dajte bokom.
  • Nalejte zliatu šťavu z broskýň na malú panvičku, pridajte kukuričný škrob, muškátový oriešok, škoricu a štipku soli. Uveďte zmes do varu a za stáleho miešania nechajte vzniknutú šťavu jemne zredukovať, až bude hustá. Odoberte z ohňa a pridajte citrónovú šťavu a maslo.
  • Naskladajte broskyne na spodnú koláčovú vrstvu.
  • Zalite broskyne pripravenou zmesou.
  • Prikryte koláč druhou vrstvou lístkového cesta. Zahlaďte okraje. Okraje koláča môžete prikryť alobalom, nebudú sa pripaľovať.
  • Pečte na 160 ° C približne 45 – 60 minút. Koláč je hotový, keď je vrchná vrstva zlatistá.
  • Vyberte koláč z rúry, nechajte vychladnúť.
  • Jednotlivé kúsky doplňte na servírovacom tanieriku kopčekom vanilkovej zmrzliny.
pečený koláč s broskyňovou náplňou
Zdroj foto: joyofbaking.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.