Broskyňový kompót

Broskyňový kompót

Hľadáte recept na rýchly a jednoduchý dezert z broskýň? Potom vyskúšajte tento kompót! Potrebujete naň len broskyne, cukor a citrónovú šťavu a je hotový iba za 15 minút. Podávajte ho na francúzskom toaste, torte, palacinkách alebo na čomkoľvek vás napadne.

Ingrediencie

  • 500 g čerstvých alebo mrazených broskýň
  • 2 lyžice cukru (môžete pridať viac, ak dávate prednosť sladšiemu kompótu)
  • 2 lyžice citrónovej šťavy (najlepšie šťavu z čerstvého citróna)

Postup

  1. Broskyne opláchnite a vykôstkujte.
  2. Nakrájajte ich na menšie kúsky.
  3. Odšťavnite citrón.
  4. Pridajte na kocky nakrájané broskyne, cukor a citrónovú šťavu do malého hrnca a začnete variť na strednom plameni.
  5. Akonáhle zmes začne prebublávať, znížte teplotu na stredne nízku a varte asi 10 minút.
  6. Čas od času premiešajte. (Ochutnajte kompót av prípade potreby postupne pridávajte viac cukru.)
  7. Akonáhle zmes zhustne, stiahnite ju z ohňa.
  8. Preložte do čistého pohára.
  9. Pokiaľ chcete zmes rýchlejšie zahustiť, zmiešajte dohromady 1 polievkovú lyžicu kukuričného škrobu a 1 polievkovú lyžicu vody ak zmesi pridajte túto kašičku.
  10. Teplý kompót môžete podávať s francúzskym toastom, vaflemi alebo lievančekmi.
  11. Alebo studený kompót podávajte so zmrzlinou, jogurtom či ovsenými vločkami.
  12. Pred uložením do chladničky nechajte dôkladne vychladnúť.
Kompót z broskýň v pohári.
www.izzycooking.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.