Skvelé talianske predjedlo alebo zdravá desiata plná čerstvých paradajok a bazalky s ľahkou chuťou cesnaku. Je to ideálna rýchlovka, čo poteší nielen milovníkov zeleniny.
INGREDIENCIA
- 1 bageta alebo ciabatta
- 4 väčšie vyzreté paradajky
- zväzok čerstvej bazalky
- soľ
- korenie
- 3 strúčiky cesnaku
- olivový olej
POSTUP:
- Pečivo nakrájajte na plátky a dajte nasucho opiecť do rúry alebo sendvičovača.
- Medzitým pripravte paradajkovú zmes.
- Paradajky nakrájajte na drobné kocky.
- Bazalku najemno nasekajte a spolu so soľou, čiernym korením a lyžicou olivového oleja dôkladne, ale zľahka premiešajte.
- Na záver pridajte prelisované strúčiky cesnaku.
- Horúce chleby vyberte z rúry, ihneď ich potrite olivovým olejom a bohato nazdobte paradajkovou zmesou.
V sendvičovači sa bruschetta pečie výborne na vrúbkovanom nástavci určenom na gril. Čo ešte ďalšie títo pomocníci vedia? Viac sa dočítate vo veľkom teste sendvičovačov .