Vyskúšajte tento jednoduchý recept na bruschettu, ktorý sa stane vašim obľúbeným letným predjedlom. Ideálne na letné večierky, ale aj večere o všednom dni.
Ingrediencie
- 1/4 šálky extra panenského olivového oleja
- 1 a 1/2 lyžičky lisovaného čerstvého cesnaku
- 700 g paradajok, nakrájaných na kocky
- 1/4 šálky jemne nastrúhaného parmezánu
- 1 lyžica balzamikového octu alebo viac podľa chuti
- 3/4 lyžičky soli, potom viac podľa chuti
- 1/2 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
- 1/4 šálky bazalky, nasekané na prúžky
- 1 bochník (420 g) francúzskeho, nakrájaného na 1,3 cm hrubé plátky (asi 12 plátkov)
Postup
- Zahrejte olivový olej v malej panvici alebo kastróliku na stredne nízkom plameni.
- Pridajte cesnak a opekajte, kým nezačne zlátnuť, asi 1 minútu.
- Preložte do veľkej misy.
- Nechajte vychladnúť, kým budete krájať paradajky a bazalku.
- Paradajky nasypte do misy s vychladnutou zmesou oleja.
- Pridajte parmezán, bazalku, balzamikový ocot, soľ a korenie.
- Zmes dobre premiešajte.
- Umiestnite mriežku do rúry niekoľko cm pod gril a predhrejte na funkciu na gril.
- Zarovnajte plátky chleba na plech.
- Grilujte dozlatista, asi minútu, potom otočte na druhú strany a opäť grilujte dozlatista.
- Ihneď podávajte paradajkovú zmes s opečeným chlebom (lyžicou pridajte trochu šťavy).
- Pokiaľ chcete, ozdobte ešte parmezánom.
Pozrite sa tiež na našich 7 najlepších talianskych receptov ! Aký si uvaríte prvý?