Bruschetta s paradajkami a parmezánom

Bruschetta s paradajkami a parmezánom

Vyskúšajte tento jednoduchý recept na bruschettu, ktorý sa stane vašim obľúbeným letným predjedlom. Ideálne na letné večierky, ale aj večere o všednom dni.

Ingrediencie

  • 1/4 šálky extra panenského olivového oleja
  • 1 a 1/2 lyžičky lisovaného čerstvého cesnaku
  • 700 g paradajok, nakrájaných na kocky
  • 1/4 šálky jemne nastrúhaného parmezánu
  • 1 lyžica balzamikového octu alebo viac podľa chuti
  • 3/4 lyžičky soli, potom viac podľa chuti
  • 1/2 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
  • 1/4 šálky bazalky, nasekané na prúžky
  • 1 bochník (420 g) francúzskeho, nakrájaného na 1,3 cm hrubé plátky (asi 12 plátkov)

Postup

  • Zahrejte olivový olej v malej panvici alebo kastróliku na stredne nízkom plameni.
  • Pridajte cesnak a opekajte, kým nezačne zlátnuť, asi 1 minútu.
  • Preložte do veľkej misy.
  • Nechajte vychladnúť, kým budete krájať paradajky a bazalku.
  • Paradajky nasypte do misy s vychladnutou zmesou oleja.
  • Pridajte parmezán, bazalku, balzamikový ocot, soľ a korenie.
  • Zmes dobre premiešajte.
  • Umiestnite mriežku do rúry niekoľko cm pod gril a predhrejte na funkciu na gril.
  • Zarovnajte plátky chleba na plech.
  • Grilujte dozlatista, asi minútu, potom otočte na druhú strany a opäť grilujte dozlatista.
  • Ihneď podávajte paradajkovú zmes s opečeným chlebom (lyžicou pridajte trochu šťavy).
  • Pokiaľ chcete, ozdobte ešte parmezánom.
Paradajková zmes s bazalkou v mištičke, obložená plátkami opečených chlebov, to všetko servírované na tanieri.
www.cookingclassy.com

Pozrite sa tiež na našich 7 najlepších talianskych receptov ! Aký si uvaríte prvý?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.