Bryndzové halušky so slaninou

Bryndzové halušky so slaninou

Slovenská pochúťka v podobe halušiek so syrom z ovčieho mlieka je to najlepšie, čo sa dá ochutnať.

Ingrediencie:

  • 500 g surových zemiakov
  • 200 g hladkej múky (môže byť aj bezlepková)
  • 1 vajce
  • 1 lyžička soli
  • 200 g slaniny
  • 250 g syra Bryndza
  • Hrsť nakrájanej petržlenovej vňate (alebo pažítky)

Postup:

  • Najskôr si dáme variť hrniec vody, ktorú osolíme.
  • Medzitým nastrúhame zemiaky na jemnom strúhadle.
  • Pridáme múku, vajcia, soľ a premiešame, aby vzniklo hladké cesto.
  • Pokiaľ nemáme tvorítko na halušky, vyvaľkáme tenké prúžky cesta na doske a nakrájame na malé kúsky.
  • Knedličky varíme po častiach, aby ich nebolo v hrnci veľmi naraz, ideálne na tri várky.
  • Pomocou sitka ich vždy vylovíme z vody a dáme variť ďalšie.
  • Slaninu nakrájame na kocky a osmažíme na panvici.
  • Hotové halušky servírujeme tak, že ich naložíme na tanier a prelejeme rozohriatou bryndzou.
  • Nakoniec ich ešte posypeme osmaženou slaninou a petržlenovou vňaťou.
Halušky s bryndzou a slaninou.
Zdroj: http://www.almostbananas.net

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.