Je rýchla a nenáročná na prípravu.
Môžete do nej použiť akékoľvek obľúbené ovocie.
Zvládne ju aj úplný začiatočník!
Právom patrí medzi najobľúbenejšie letné dezerty.
Inšpirujte sa v našich receptoch na bublaninu a pripravte si tento skvelý múčnik pokojne aj mimo sezóny.
Naše recepty
Názov bublaniny je odvodený od slova bublat – ľahké cesto pri pečení stúpne, zatiaľ čo ovocie, ktoré sa pokladie na povrch múčnika klesne dole, vyzerá to teda ako by cesto vybublalo nahor.
Tradične sa pripravuje z čerešní, ale je výborná s akýmkoľvek ovocím – čučoriedky, ríbezle, maliny, lesná zmes, ale aj slivky, rebarbora alebo napríklad ananás.
Po upečení a vychladnutí ju posypte práškovým cukrom a pokiaľ ju nezjete hneď, prikryte ju čistou utierkou, aby bola zostala čo najdlhšie čerstvá.
V horúcich letných dňoch ju servírujte s kopčekom vanilkovej zmrzliny.
Veľkú parádu ale urobí aj vetvička čerstvej mäty, medovky alebo pár kúskov ovocia.