Bublanina je ľahučká sladká buchta, ku ktorej sa krásne hodí kyselkavá chuť vína, chute sa vyváža a vzniká skvelá letná pochúťka, ako ju poznáme od babičiek.
INGREDIENCIA
- hroznové víno
- 4 vajcia
- 220 g kryštálového cukru
- 300 g polohrubej múky
- 100 ml oleja
- 1 kypriaci prášok
- 1 vanilkový cukor
- 6 lyžíc vlažnej vody
- štipka soli
- štipka citrónovej kôry
POSTUP
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom, vodou a vanilkovým cukrom do nadýchanej peny.
- Pridáme sypké ingrediencie a pokračujeme v šľahaní, kým nemáme hladké liate cesto.
- Pozor na citrónovú kôru, pre niekoho môže vytvoriť ľahko nepríjemný chuťový akcent.
- Cesto vylejeme na vymastený či vyložený plech papierom na pečenie a môžeme klásť hrozno (celé, alebo polovičky).
- Veľmi to nepreháňať, aby sa vám bublanina pekne prepiekla.
- Pečieme 25-30 minút na 180 stupňov.