Bublanina patrí medzi obľúbené dezerty. Prečo nevyskúšať napríklad višňovú? Pripravíme si ju z piškótového cesta a uvidíte, že vám bude veľmi chutiť!
INGREDIENCIA
- 2 dcl mlieka
- 2 dcl oleja
- 1 prášok do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- 4 vajcia
- 200 g cukru
- 250 g polohrubej múky
- 1/2 kg višní
- omrvinka
POSTUP
- Vajcia ušľahajte s cukrom a vanilkovým cukrom.
- Pridajte olej, mlieko a múku s práškom do pečiva
- Vyšľahajte hladkú hmotu.
- Cesto vylejte do formy.
- Posypte vykôstkovanými višňami a nakoniec posýpkou.
- Drobenku si pripravte tak, že prstami uhneťte maslo, hrubú múku a cukor do pieskovej hmoty.
- Bublaninu pečte pri 200 °C po dobu 30 minút.