Buchta s bielymi ríbezľami a hruškami

Buchta s bielymi ríbezľami a hruškami

Táto vláčna maslová buchta, posypaná cukrom, je doplnená plátkami hrušiek, ktorých sladkosť sa krásne dopĺňa s kyslosťou bielych ríbezlí. Pokiaľ si k nej pripravíte aj odporúčanú vanilkovú omáčku, vykúzlite úplnú delikatesu!

Ingrediencie

Na buchte:

  • ¾ šálky masla
  • 1 šálka cukru
  • 3 vajcia
  • 1 a ½ šálky hladkej múky
  • ¾ lyžičky prášku do pečiva
  • 3 lyžice mlieka
  • 1 hruška
  • biele ríbezle
  • 2 lyžice cukru

Na vanilkovú omáčku:

  • 2 lyžice vanilkového cukru
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 2 žĺtky
  • ½ šálky smotany na šľahanie
  • ½ šálky mlieka
  • 1 lyžička kukuričného škrobu

Postup

  1. Predhrejte rúru na 175 °C.
  2. 27 cm tortovú formu vymažte maslom vrátane bokov.
  3. Maslo rozpustite, nechajte vychladnúť a potom zmiešajte s cukrom.
  4. Do zmesi pridajte vajcia a po každom pridaní dobre prešľahajte.
  5. V samostatnej mise zmiešajte múku a prášok do pečiva.
  6. Pridajte polovicu suchej zmesi k mokrej zmesi a miešajte, kým sa všetko nespojí.
  7. Pridajte polovicu mlieka a potom opakujte, kým sa mlieko a suché prísady nespoja.
  8. Zmes nalejte do vymastenej formy.
  9. Hrušku rozkrojte na tenké plátky, vytvorte dlhé kúsky a položte ich na vrchol buchty v tvare veterníka.
  10. Zvyšok buchty posypte bielymi ríbezľami, ktoré ste omyli a osušili.
  11. Buchtu pečte v predhriatej rúre 35 minút, potom posypte 2 lyžicami cukru a pečte ďalších 5 minút.
  12. Vychutnajte si buchtu s vanilkovou omáčkou.
  13. Zmiešajte práškový cukor, vanilkový cukor a žĺtky.
  14. V malom hrnci na stredne nízkej teplote zohrejte mlieko a smotanu.
  15. Zahriatu mliečnu zmes pomaly za stáleho šľahania nalejte do zmesi vajec a cukru.
  16. Nalejte zmes späť do hrnca a za stáleho miešania znížte teplotu na minimum.
  17. Do kukuričného škrobu v malej miske pridajte niekoľko kvapiek studeného mlieka alebo smotany a miešajte, kým nevytvoríte pastu.
  18. Pridajte lyžicu teplej zmesi z hrnca do pasty z kukuričného škrobu a po poriadnom premiešaní opakujte.
  19. Nalejte zmes kukuričného škrobu do hrnca k teplej zmesi a dobre šľahajte, kým zmes nezhustne.
  20. Odstráňte z tepla a podávajte teplé alebo vychladené s ríbezľovou buchtou.
Koláč s hruškami a bielymi ríbezľami ozdobený čerstvým ovocím.
www.halfandhalv.wordpress.com

Inšpirujte sa tiež našimi najlepšími receptami na ríbezľovú bublaninu , ktorá sa skvele hodí na každú príležitosť.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.