Buchta s broskyňami a škoricou

Buchta s broskyňami a škoricou

Táto buchta je perfektne dochutená škoricou, vanilkou a je navŕšená veľkými klinmi čerstvých broskýň. Keď pridáte šľahačku, bude to už len čerešnička na torte.

Ingrediencie

  • ½ šálky zmäknutého masla
  • ⅔ šálky kryštálového cukru
  • 2 veľké vajcia
  • 1 lyžička vanilky
  • kôra z 1 citróna
  • 1 šálka hladkej múky
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • ¼ lyžičky soli
  • ½ čajovej lyžičky škorice
  • 3 zrelé broskyne (nakrájané na klinky, nie je potrebné lúpať)
  • ¼ šálky broskyňovej alebo marhuľovej marmelády (voliteľne)

Postup

  1. Predhrejte rúru na 175 °C.
  2. Vymažte a múkou vysypte 23 cm guľatú formu.
  3. Odrežte kruh papiera na pečenie, ktorý zodpovedá dnu formy, a vložte do formy.
  4. V mise elektrického mixéra rozšľahajte pol šálky zmäknutého masla.
  5. Vmiešajte ⅔ šálku cukru a potom pridávajte po 1 vajci, šľahajte, kým sa všetko dôkladne nespojí.
  6. Vmiešajte vanilku a citrónovú kôru.
  7. Pridajte 1 šálku múky, 1 lyžičku prášku do pečiva, ¼ lyžičky soli a ½ lyžičky škorice.
  8. Miešajte na nízkej rýchlosti, kým nezískate hladké a husté cesto.
  9. Cesto rovnomerne rozotrite do pripravenej formy – bude to celkom tenká vrstva, ale bude kysnúť!
  10. Broskyňové kliny naaranžujte na buchtu a zľahka ich zatlačte do cesta.
  11. Pečte 45–50 minút, alebo kým špáradlo vložené do stredu buchty nevyjde čisté.
  12. Vyberte z rúry a nechajte mierne vychladnúť.
  13. V prípade potreby potrite buchtu ¼ šálkou broskyňovej alebo marhuľovej marmelády (najprv ju zahrejte v mikrovlnnej rúre po dobu 20-30 sekúnd).
  14. Podávajte teplé alebo pri izbovej teplote – buď samotné, alebo so šľahačkou a ďalšími čerstvými broskyňami!
Broskyňový koláč s vedľa položeným košíkom plným čerstvých broskýň.
www.thewoksoflife.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.