Buchta s cuketou, jablkami a mandľami

Buchta s cuketou, jablkami a mandľami

Máte maškrtný jazýček a radi by ste si pripravili niečo dobré na zub? Vyskúšajte cuketovú buchtu s posýpkou a jablkami. Výborná kombinácia chutí poteší vaše chuťové bunky. Túto buchtu môžete podávať ako pohostenie pre svojich hostí.

Čo budeme potrebovať

  • 100 g cukru
  • 150 g polohrubej múky
  • 1 celé vajcia
  • 180 ml oleja
  • perníkové korenie
  • 2 až 3 jablká
  • hrubá múka, mletý cukor a maslo na posýpku
  • plátky mandlí

Postup

  • Polohrubou múku, cukor, vajcia a olej zmiešame v mise v cesto.
  • Pridáme perníkové korenie.
  • Pripravíme si posýpku.
  • Vezmeme tortovú formu, na jej dno nakrájame na plátky 1 jablko, posypeme posýpkou a zalejeme cestom.
  • Na cesto dáme druhú polovicu mrveničky a nakrájané jablko a plátky mandlí.
  • Pečieme asi 45 minút pri teplote 160 °C.

K cuketovým dezertom si doprajte aj šálku kvalitnej kávy. Ako sa pripravuje v kávovaroch Krups .

Zapekacia misa plná nadýchaného cuketového cesta.
Zdroj: laughingspatula.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.