Máte maškrtný jazýček a radi by ste si pripravili niečo dobré na zub? Vyskúšajte cuketovú buchtu s posýpkou a jablkami. Výborná kombinácia chutí poteší vaše chuťové bunky. Túto buchtu môžete podávať ako pohostenie pre svojich hostí.
Čo budeme potrebovať
- 100 g cukru
- 150 g polohrubej múky
- 1 celé vajcia
- 180 ml oleja
- perníkové korenie
- 2 až 3 jablká
- hrubá múka, mletý cukor a maslo na posýpku
- plátky mandlí
Postup
- Polohrubou múku, cukor, vajcia a olej zmiešame v mise v cesto.
- Pridáme perníkové korenie.
- Pripravíme si posýpku.
- Vezmeme tortovú formu, na jej dno nakrájame na plátky 1 jablko, posypeme posýpkou a zalejeme cestom.
- Na cesto dáme druhú polovicu mrveničky a nakrájané jablko a plátky mandlí.
- Pečieme asi 45 minút pri teplote 160 °C.
K cuketovým dezertom si doprajte aj šálku kvalitnej kávy. Ako sa pripravuje v kávovaroch Krups .