Buchta s jablkami a pudingom

Buchta s jablkami a pudingom

Buchta s pudingom a ovocím je skvelou voľbou pre každého, kto miluje sladko-kyslé dezerty.

Ingrediencie na cesto

  • 500g polohrubej múky
  • 250g masla
  • 1ks vajíčka
  • 3 lyžice mlieka
  • 3 lyžice práškového cukru
  • 1 balíček kypriaceho prášku

Ingrediencie na náplň

  • 1,5kg jabĺk
  • 4 balíčky vanilkového pudingu v prášku
  • 1-3 lyžice práškového cukru (podľa sladkosti jabĺk)

Postup

  • V mise zmiešajte preosiatu múku so zmäknutým maslom, cukrom, mliekom, vajíčkom a kypriacim práškom. Zapracujte do hladkého cesta.
  • Vzniknuté cesto rozdeľte do 2 častí a dajte do chladničky oddýchnuť a stuhnúť.
  • Medzitým očistite jablká a nakrájajte na plátky alebo nastrúhajte nahrubo. Kto, ako má rád.
  • Do jabĺk zamiešajte cukor a pudingy v prášku. Môžete primiešať štipku škorice. Všetko dobre premiešajte.
  • Stuhnuté cesto vyberte z chladničky a vyvaľkajte najskôr prvú placku. Rozložte ju na vymastený a vysypaný plech.
  • Navrch rozprestrite jablčnú náplň a potom ju prikryte druhou vyvaľkanou plackou cesta.
  • Dajte piecť do predhriatej rúry na 180 ° C a pečte dozlatista.
  • Hotovú buchtu nechajte vychladnúť a potom nakrájanú podávajte.
  • Koláč s pudingom a jablkami krájame až po vychladnutí.
Buchta s jabĺčkami a pudingom posypaná cukrom.
Zdroj: bohoys.com

Najlepší pomocník pre vaše pečenie? Nahliadnite na naše recenzie na najlepšie ručné šľahače . Pomôžu vám pri výbere.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.