Buchta s pudingom a ovocím je skvelou voľbou pre každého, kto miluje sladko-kyslé dezerty.
Ingrediencie na cesto
- 500g polohrubej múky
- 250g masla
- 1ks vajíčka
- 3 lyžice mlieka
- 3 lyžice práškového cukru
- 1 balíček kypriaceho prášku
Ingrediencie na náplň
- 1,5kg jabĺk
- 4 balíčky vanilkového pudingu v prášku
- 1-3 lyžice práškového cukru (podľa sladkosti jabĺk)
Postup
- V mise zmiešajte preosiatu múku so zmäknutým maslom, cukrom, mliekom, vajíčkom a kypriacim práškom. Zapracujte do hladkého cesta.
- Vzniknuté cesto rozdeľte do 2 častí a dajte do chladničky oddýchnuť a stuhnúť.
- Medzitým očistite jablká a nakrájajte na plátky alebo nastrúhajte nahrubo. Kto, ako má rád.
- Do jabĺk zamiešajte cukor a pudingy v prášku. Môžete primiešať štipku škorice. Všetko dobre premiešajte.
- Stuhnuté cesto vyberte z chladničky a vyvaľkajte najskôr prvú placku. Rozložte ju na vymastený a vysypaný plech.
- Navrch rozprestrite jablčnú náplň a potom ju prikryte druhou vyvaľkanou plackou cesta.
- Dajte piecť do predhriatej rúry na 180 ° C a pečte dozlatista.
- Hotovú buchtu nechajte vychladnúť a potom nakrájanú podávajte.
- Koláč s pudingom a jablkami krájame až po vychladnutí.
Najlepší pomocník pre vaše pečenie? Nahliadnite na naše recenzie na najlepšie ručné šľahače . Pomôžu vám pri výbere.