Buchty, keď zmiešate múku, vajcia a maslo, sú najjednoduchšie a zároveň tie najobľúbenejšie. Tento luxusný makový dezert so slivkami nikdy nesklame!
Ingrediencie
- 1,5 šálky celozrnnej múky
- 1,5 lyžičky prášku do pečiva
- 1/8 lyžičky soli
- 3 lyžice maku
- 2 vajcia
- 1/2 šálky cukru
- 1/2 šálky kokosového oleja
- 1,5 lyžičky vanilkového extraktu
- 1/4 šálky kokosového mlieka light
- 7-8 sliviek, nakrájaných na malé kúsky
- 1/4 šálky mandľových vločiek
Na posypanie:
- 2 lyžice mandľových vločiek
- práškový cukor
Postup
- Predhrejte rúru na 180°C.
- Vymažte formu na pečenie a vysypte múkou.
- Použite ideálne obdĺžnikovú formu 20 x 10 cm.
- Vo veľkej miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, soľ a mak.
- V inej miske šľahajte vajcia a cukor, kým zmes nie je hustá a zdvojnásobená.
- Pomaly pridávajte olej a vanilkový extrakt.
- Pridajte zmes múky v 3 dávkach do vaječnej zmesi, striedavo s kokosovým mliekom.
- Jemne pridajte slivky a mandle.
- Cesto by malo byť silné.
- Nalejte cesto do pripravenej formy.
- Posypte mandľami a pečte 45-50 minút, kým špajle vložená do stredu nevylezie čistá.
- Pred vyklopením na chladiaci rošt nechajte buchtu 10 – 15 minút vychladnúť vo forme.
- Táto buchta sa veľmi dobre skladuje v chladničke vo vzduchotesnej nádobe.