Buchta s orechmi a hrozienkami

Buchta s orechmi a hrozienkami

Bábovka vo viedenskom štýle? Pokiaľ ju nepoznáte, určite ju musíte ochutnať. Má lahodnú chuť, je vláčna a dokonale sladká. Keď si na nej ešte zaobstaráte trochu zdobenejšiu bábovkovú formu, bude perfektná.

Ingrediencie:

  • 250 g masla
  • 250 g práškového cukru
  • 4 vajcia
  • 1 vrecko vanilkového cukru
  • Citrónová kôra z 1 chemicky neošetreného citróna
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • 350 g hladkej múky
  • 8 lyžíc mlieka
  • 100 g hrozienok
  • 50 g mletých mandlí

Postup:

  • Do misy dáme zmäknuté maslo, cukor, vaječný žĺtky a vyšľaháme do peny.
  • Primiešame citrónovú kôru a vanilkový cukor.
  • Za stáleho miešania prisypeme múku s kypriacim práškom a tiež mlieko.
  • Prihodíme hrozienka aj orechy a všetko zamiešame.
  • Bielky našľaháme do tuhého snehu.
  • Po častiach ho pridáme do cesta a opatrne premiešame.
  • Rúru si predhrejeme na 180 °C.
  • Cesto nalejeme do formy a pečieme zhruba 1 hodinu.
  • Pomocou špajle potom skontrolujeme, či je bábovka v strednej časti dobre prepečená.
  • Vyberieme z rúry, necháme tak 5 minút oddýchnuť a potom vyklopíme.
  • Bábovku pocukrujeme, alebo môžeme dať čokoládovú polevu.
Orechová bábovka s mandľami a vôňou citrónov.
Zdroj: https://www.strudelandschnitzel.com/

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.