Buchta s pošírovanými hruškami

Buchta s pošírovanými hruškami

Sladká medová buchta s pošírovanými hruškami vo víne a plátkami mandlí je úplnou kráľovnou medzi dezertmi. Pripravte si ju hravo aj vy!

Ingrediencie

Na pošírované hrušky:

  • 2 šálky suchého červeného vína
  • 1/4 šálky trstinového cukru
  • 1 škorica
  • 2 celé klinčeky
  • 1 celý badián
  • 1 citrón olúpaný na veľké prúžky
  • 3 pevné hrušky

Na buchte:

  • 1 a 1/2 šálky hladkej múky plus 1/2 šálky navyše na prípravu pošírovaných hrušiek
  • 1/4 šálky mandľovej múčky
  • 1 a 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky jedlej sódy
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1 šálka medu
  • 1/2 šálky masla izbovej teploty
  • 2 veľké vajcia
  • 2/3 šálky plnotučnej kyslej smotany
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 1/3 šálky nakrájaných mandlí
  • práškový cukor podľa chuti

Postup

  1. Pridajte víno, trstinový cukor, škoricu, klinčeky, badián a citrónovú kôru do širokého hrnca, aby sa tam zmestili 3 hrušky položené na bok.
  2. Premiešajte a priveďte do varu.
  3. Redukujte na miernom plameni po dobu piatich minút.
  4. Olúpte hrušky a odrežte ich spodné časti tak, aby mohli vzpriamene stáť.
  5. Vydlabajte semienka.
  6. Položte hrušky na bok do hrnca a zakryte na päť minút.
  7. Otočte ich, zakryte a duste ďalších päť minút.
  8. Otočte späť, prikryte a duste päť minút.
  9. Otočte, vyberte hrniec z ohňa a hrušky nechajte zakryté aspoň päť minút.
  10. Predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia.
  11. V mise alebo miske stolného mixéra rozšľahajte múku, mandľovú múčku, prášok do pečiva, jedlú sódu a soľ.
  12. Vmiešajte med a maslo.
  13. V samostatnej mise zmiešajte vajcia, kyslú smotanu a vanilkový extrakt.
  14. Zmiešajte mokré prísady so suchými.
  15. Formu na biskupský chlebíček s rozmermi 23 x 13 cm vyložte papierom na pečenie a ponechajte trochu presahu, ktorý vám pomôže ľahko vytiahnuť buchtu z formy, až bude hotová.
  16. Nalejte cesto do formy.
  17. Umiestnite 1/2 šálky múky do misky.
  18. Vyberte horúce pošírované hrušky z tekutiny.
  19. Jeden po druhom namočte dna pošírovaných hrušiek do misy s múkou a nechajte múku, aby zaprášila aj trošičku strán hrušiek.
  20. Hrušky vložte do cesta a postavte ich tak, aby stonky vyčnievali z cesta.
  21. Vrch cesta posypte plátkami mandlí.
  22. Pečte 40 minút.
  23. Pomocou špajle vyskúšajte, či je buchta hotová v strede blízko strednej hrušky.
  24. Pečenie tejto oblasti trvá najdlhšie.
  25. V závislosti na tom, aké sú hrušky vlhké a veľké, sa doba pečenia môže líšiť.
  26. Pokiaľ je cesto stále surové, prikryte okraje buchty alobalom, aby sa nepripálili, a ďalej pečte ďalších desať minút, než znovu otestujete.
  27. Opakujte v desaťminútových krokoch, kým nie je buchta hotová.
  28. Pomocou previsnutého papiera na pečenie zdvihnite buchtu z panvice na chladiaci rošt.
  29. Pred podávaním nechajte aspoň jednu hodinu vychladnúť a poprášte práškovým cukrom.
Koláč s pošírovanými hruškami ozdobená plátkami mandlí, servírovaná na tanieriku.
www.cupcakeproject.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.