Rozmýšľate čo podávať k popoludňajšej káve po výdatnom obede? Skúste tento recept na nadýchanú rebarborovú buchtu. Sladko-kyslá kombinácia pohladí vaše chuťové poháriky.
Čo budeme potrebovať
- 5 vajec
- 300 g krupicového cukru
- 150 g masla
- 200 ml mlieka
- 1 vrecko vanilínového cukru
- 450 g hrubej múky
- 1 vrecúško prášku do pečiva
- 2 hrnčeky nakrájané, olúpané rebarbory
Postup
- Predhrejte rúru na 180 ºC.
- Oddeľte žĺtky a bielky. Žĺtky utrite s cukrom, potom pridajte zmäknuté maslo a mlieko alebo smotanu.
- V inej miske ušľahajte dotuha bielky.
- S vanilínovým cukrom a múkou zmiešajte prášok do pečiva.
- Sneh a múku potom opatrne zamiešajte do žĺtkovej zmesi.
- Pečte asi hodinu.
Marmeládu pripravujeme buď zo samotnej rebarbory, alebo mu môžeme dodať ešte lepšiu chuť pridaním iného druhu ovocia. Osvedčený je ananás, pomaranče, čučoriedky, jahody alebo banány .