Buchta s rebarborou

Buchta s rebarborou

Rozmýšľate čo podávať k popoludňajšej káve po výdatnom obede? Skúste tento recept na nadýchanú rebarborovú buchtu. Sladko-kyslá kombinácia pohladí vaše chuťové poháriky.

Čo budeme potrebovať

  • 5 vajec
  • 300 g krupicového cukru
  • 150 g masla
  • 200 ml mlieka
  • 1 vrecko vanilínového cukru
  • 450 g hrubej múky
  • 1 vrecúško prášku do pečiva
  • 2 hrnčeky nakrájané, olúpané rebarbory

Postup

  1. Predhrejte rúru na 180 ºC.
  2. Oddeľte žĺtky a bielky. Žĺtky utrite s cukrom, potom pridajte zmäknuté maslo a mlieko alebo smotanu.
  3. V inej miske ušľahajte dotuha bielky.
  4. S vanilínovým cukrom a múkou zmiešajte prášok do pečiva.
  5. Sneh a múku potom opatrne zamiešajte do žĺtkovej zmesi.
  6. Pečte asi hodinu.
Rozkrájaná buchta z rebarbory ​​a mandlí.
Zdroj: theviewfromgreatisland.com

Marmeládu pripravujeme buď zo samotnej rebarbory, alebo mu môžeme dodať ešte lepšiu chuť pridaním iného druhu ovocia. Osvedčený je ananás, pomaranče, čučoriedky, jahody alebo banány .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.