Buchta z banánu s krémovou polevou

Buchta z banánu s krémovou polevou

Vláčny múčnik je to najlepšie, čo si môžeme dať k popoludňajšej káve alebo napríklad ráno k čaju. Občas nie je na škodu aj trochu náročnejšia príprava, keď výsledok stojí za to.

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 3 veľké zrelé banány
  • 3 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 1/2 lyžičky soli
  • 2/3 kocky zmäknutého nesoleného masla
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • 1/2 hrnčeka hnedého cukru
  • 3 vajcia veľkosti L
  • 3 lyžičky vanilkového extraktu
  • 1 1/2 hrnčeka cmaru

Na krémovú polevu:

  • 1 balenie plnotučného krémového syra (250 g)
  • 1/2 kocky zmäknutého neslaného masla
  • 3 hrnčeky práškového cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1/8 lyžičky soli

Postup:

  • Začneme tým, že si predhrejeme rúru na 180 stupňov a vymazaním formy na pečenie, ideálne tortové.
  • V miske roztlačíme banány vidličkou alebo pomocou ručného mixéra.
  • Do inej misky dáme múku, prášok do pečiva, jedlú sódu, škoricu i soľ, premiešame a zatiaľ odložíme.
  • V nádobe kuchynského robota vyšľaháme maslo na najvyššie otáčky, aby bolo hladké a krémové asi 1 minútu. Prisypeme oba druhy cukru a šľaháme vysokou rýchlosťou po dobu 2 minút.
  • K maslu dáme vajcia aj vanilku a na strednú rýchlosť znova našľaháme, aby sa všetko spojilo.
  • Maslovú zmes pridáme do misy k banánom a zamiešame. Pridáme suché prísady na striedačku s cmarom a ručným mixérom na strednú rýchlosť premiešame.
  • Cesto bude hustejšie a môžu sa utvoriť hrudky, ale to vôbec nie je prekážkou. Preložíme ho do pripravenej formy a pečieme 45 – 50 minút.
  • Akonáhle je buchta uprostred upečená, môžeme ju vybrať a nechať vychladnúť. Medzitým pripravíme polevu.
  • Do misy dáme smotanový syr s maslom a na najvyššie otáčky mixujeme pomocou ručného mixéra tak dlho, až bude zmes hladká a krémová.
  • Prisypeme cukor, soľ, prilejeme vanilku a pri nízkych otáčkach šľaháme 30 sekúnd. Potom nastavíme najvyššiu rýchlosť a necháme šľahať 2 minúty.
  • Kto chce hustejšiu polevu, pridá ešte 1/4 hrnčeka práškového cukru. Hotovú polevu rozotrieme na vychladnutú buchtu a dáme na 1 hodinu vychladiť do chladničky.
Delikátna banánový tortu s polevou.
Zdroj: https://sallysbakingaddiction.com

Tip: Vynikajúca je tiež čokoládová poleva a posyp z nasekaných mandlí či čokoládových hobliniek. Dajú sa použiť napríklad recepty na čokoládové polevy na pečivo .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.