Perfektný múčnik z cmaru je tu! Keď použijete trstinový cukor a pokvapkáte horúcu buchtu úžasnou maslovou polevou s pekanovými orechmi, samou slasťou sa vám roztočí hlava. Užite si to!
Ingrediencie
- 1/2 šálky masla izbovej teploty
- 2 šálky trstinového cukru
- 2 veľké vajcia izbovej teploty
- 2 šálky cmaru
- 2 čajové lyžičky vanilkového extraktu
- 3 šálky hladkej múky
- 2 čajové lyžičky jedlej sódy
- 1 čajová lyžička soli
Na polevu:
- 6 lyžíc rozpusteného masla
- 1 šálka trstinového cukru
- 1/4 šálky cmaru
- 1/8 čajovej lyžičky soli
- 1 šálka pekanových orechov nahrubo nasekaných
Postup
- Predhrejte rúru na 175 °C.
- Pripravte si plech s rozmermi 23×33 cm.
- Vo veľkej miske vyšľahajte maslo a trstinový cukor pomocou ručného mixéra do hladka.
- Pridajte po jednom vajcia a plne ich zapracujte do maslovej zmesi.
- V prípade potreby oškrabajte boky misy.
- Pridajte cmar a vanilkový extrakt.
- Miešajte, kým sa všetko nespojí (uistite sa, že nie sú žiadne hrudky).
- Do vlhkých ingrediencií pridajte múku, sódu a soľ.
- Ručne premiešajte špachtľou.
- Nalejte cesto na pripravený plech.
- Pečte buchtu po dobu 30 minút.
- Desať minút pred tým, ako je buchta hotová, si pripravte polevu.
- Maslo a trstinový cukor spoločne premiešajte v malej miske.
- Pridajte cmar, nasekané pekanové orechy a soľ.
- Keď vyberiete buchtu z rúry, okamžite ju polejte pekanovou polevou.
- Potom ju na 10 minút vráťte do rúry.
- Keď je buchuta hotová, poleva by mala bublať a vyzerať tekuto a presakovať do každého kúta buchty.
- Podávajte teplé.