Buchta z cmaru s pekanovými orechmi

Buchta z cmaru s pekanovými orechmi

Perfektný múčnik z cmaru je tu! Keď použijete trstinový cukor a pokvapkáte horúcu buchtu úžasnou maslovou polevou s pekanovými orechmi, samou slasťou sa vám roztočí hlava. Užite si to!

Ingrediencie

  • 1/2 šálky masla izbovej teploty
  • 2 šálky trstinového cukru
  • 2 veľké vajcia izbovej teploty
  • 2 šálky cmaru
  • 2 čajové lyžičky vanilkového extraktu
  • 3 šálky hladkej múky
  • 2 čajové lyžičky jedlej sódy
  • 1 čajová lyžička soli

Na polevu:

  • 6 lyžíc rozpusteného masla
  • 1 šálka trstinového cukru
  • 1/4 šálky cmaru
  • 1/8 čajovej lyžičky soli
  • 1 šálka pekanových orechov nahrubo nasekaných

Postup

  1. Predhrejte rúru na 175 °C.
  2. Pripravte si plech s rozmermi 23×33 cm.
  3. Vo veľkej miske vyšľahajte maslo a trstinový cukor pomocou ručného mixéra do hladka.
  4. Pridajte po jednom vajcia a plne ich zapracujte do maslovej zmesi.
  5. V prípade potreby oškrabajte boky misy.
  6. Pridajte cmar a vanilkový extrakt.
  7. Miešajte, kým sa všetko nespojí (uistite sa, že nie sú žiadne hrudky).
  8. Do vlhkých ingrediencií pridajte múku, sódu a soľ.
  9. Ručne premiešajte špachtľou.
  10. Nalejte cesto na pripravený plech.
  11. Pečte buchtu po dobu 30 minút.
  12. Desať minút pred tým, ako je buchta hotová, si pripravte polevu.
  13. Maslo a trstinový cukor spoločne premiešajte v malej miske.
  14. Pridajte cmar, nasekané pekanové orechy a soľ.
  15. Keď vyberiete buchtu z rúry, okamžite ju polejte pekanovou polevou.
  16. Potom ju na 10 minút vráťte do rúry.
  17. Keď je buchuta hotová, poleva by mala bublať a vyzerať tekuto a presakovať do každého kúta buchty.
  18. Podávajte teplé.
Rez z cmaru poliaty polevou z pekanových orieškov servírovaný na tanieriku.
www.iambaker.net

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.