Výborná čučoriedková buchta s tvarohom vás ohromí. Jednoduchý recept, ktorý zvládnete do hodiny.
Ingrediencie
- 1 lyžica špaldovej celozrnnej múky
- 2 lyžice hladkej múky
- 100g zmäknutého masla (+ na vymazanie)
- 100g trstinového cukru
- 3 ks vajec
- 500g mäkkého tvarohu
- 1 balenie vanilkového cukru
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
- 3 hrnčeky čučoriedok
Postup
- V mise utrite maslo s trstinovým cukrom a žĺtkami do tuhšej hmoty.
- Primiešajte mäkký tvaroh, vanilkový cukor a obe múky zmiešané s kypriacim práškom.
- Z bielkov ušľahajte tuhý sneh a vmiešajte ho k už zmiešaným ingredienciám.
- Formu vymažte maslom a vysypte múkou. Potom do nej vlejte polovicu cesta a zasypte ho polovicou čučoriedok.
- Potom nalejte druhú polovicu cesta a navrstvite zvyšné čučoriedky.
- Dajte piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 ° C po dobu 40 minút.
- Upečenú buchtu nechajte vychladnúť a potom podávajte.