Buchta z čučoriedok a tvarohu

Buchta z čučoriedok a tvarohu

Výborná čučoriedková buchta s tvarohom vás ohromí. Jednoduchý recept, ktorý zvládnete do hodiny.

Ingrediencie

  • 1 lyžica špaldovej celozrnnej múky
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 100g zmäknutého masla (+ na vymazanie)
  • 100g trstinového cukru
  • 3 ks vajec
  • 500g mäkkého tvarohu
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
  • 3 hrnčeky čučoriedok

Postup

  • V mise utrite maslo s trstinovým cukrom a žĺtkami do tuhšej hmoty.
  • Primiešajte mäkký tvaroh, vanilkový cukor a obe múky zmiešané s kypriacim práškom.
  • Z bielkov ušľahajte tuhý sneh a vmiešajte ho k už zmiešaným ingredienciám.
  • Formu vymažte maslom a vysypte múkou. Potom do nej vlejte polovicu cesta a zasypte ho polovicou čučoriedok.
  • Potom nalejte druhú polovicu cesta a navrstvite zvyšné čučoriedky.
  • Dajte piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 ° C po dobu 40 minút.
  • Upečenú buchtu nechajte vychladnúť a potom podávajte.
Tvarohový múčnik s čerstvými čučoriedkami.
Zdroj: mommalew.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.