Buchta z rebarbory

Buchta z rebarbory

Rebarbora má typickú jemne kyslastú chuť, ktorá môže niekoho odradiť. Ale skutoční labužníci ju určite ocenia.

Čo budeme potrebovať

  • 1 kg rebarbory
  • 300 g polohrubej múky
  • 300 g hladkej múky
  • 420 g cukru
  • 125 g hery
  • 160 g strúhanky
  • 1 vajce
  • 200 ml mlieka
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 1 prášok do pečiva
  • hrozienka
  • škorica

Postup

  1. Pripravíme si rebarboru, ktorú zlúpneme a nakrájame na malé kocky. Tie namočíme do vody teplej asi 70 stupňov Celzia.
  2. Vypracujeme hladké cesto z múky, vajcia, 220 g cukru, prášku do pečiva, vanilkového cukru. Cesto rozdelíme na dve polovice, z ktorých tá jedna bude o niečo väčšia.
  3. Väčšiu polovicu cesta rozvaľkáme a dáme na vymastený plech tak, aby cesto bolo aj po stranách.
  4. Rebarboru zlejeme a premiešame so strúhankou.
  5. Na cesto navŕšime rebarboru, posypeme 200 g cukru a vanilkovým cukrom a pridáme oprané hrozienka a škoricu.
  6. Potom vyvaľkáme ešte jeden plát z menšieho cesta a ten dáme aj na plech. Vrchný aj spodný plát spoločne uzavrieme.
  7. Pečieme asi 30 až 40 minút pri teplote 180 stupňov.
Kúsok nadýchaného múčnika, na tanieriku.
Zdroj: a-kitchen-addiction.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.