Bufallo karfiol

Bufallo karfiol

Chrumkavý karfiol s dipom môže byť skvelé lákadlo ako ľahká večera alebo desiata.

Ingrediencie:

  • 3 lyžice kečupu
  • 2 lyžice štipľavej omáčky (ostrého kečupu)
  • 1 veľký bielok
  • 3/4 hrnčeka strúhanky
  • 1/2 hlavy karfiolu
  • olej na potretie
  • 1/4 hrnčeka (nízkotučné) kyslej smotany
  • 1 lyžica nadrobenej nivy
  • 1 malý strúčik cesnaku
  • 1 lyžička červeného vínneho octu
  • 1/4 lyžičky čierneho korenia
  • soľ

Postup:

  • Karfiol si nakrájajte na menšie ružičky.
  • Obaľte ich v kečupe zmiešanom s ostrým kečupom a bielkami.
  • Následne ich obaľte v strúhanke zmiešanej s trochou soli a korenia.
  • Vymažte prvú polovicu karfiolu pri 160 °C 20 minút.
  • Potom osmažte druhú časť karfiolov.
  • Medzitým, čo sa karfioly vyprážajú, si pripravte dip zmiešaním kyslej smotany, nivy, korenia a vínneho octu.
  • Osmažené karfioly potrite olejom.
  • Karfiol si vychutnajte spolu s týmto dipom.
karfiol z fritézy
lexiscleankitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.