Bulgur so zeleninou

Bulgur so zeleninou

Zelenina je bohatá na vlákninu a skvele doplní bulgur, ktorého príprava nezaberie príliš veľa času.

Čo budeme potrebovať

  • 1 hrnček bulguru
  • 2 hrnčeky vody + kocka masoxu
  • 1 cibuľa
  • 3 červené alebo zelené papriky
  • 5 paradajok
  • tvrdý syr
  • soľ
  • olej
  • mleté korenie

Postup

  1. Bulgur dáme do kastróla a zalejeme vodou s masoxom v pomere 1:2. Uvedieme do varu a varíme asi 7 minút – podľa návodu na obale.
  2. Necháme ešte asi 10 minút napučiavať a potom ho scedíme.
  3. V panvičke na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu.
  4. Pridáme umyté a nakrájané papriky a paradajky.
  5. Osolíme a okoreníme.
  6. Pomaly spoločne dusíme.
  7. Keď je zelenina hotová, vmiešame ju do bulguru.
  8. Na tanieriku ešte bulgur so zeleninou posypeme nastrúhaným tvrdým syrom.

Tento recept na bulgur by sa vám robil náramne v panvici wok. Dobre sa v nej mieša a nič nepadá von. Zaujíma vás, ako dopadol test panvíc wok nielen na ázijské jedlá ? Mrknite!

Miska plná krémového bulguru so zeleninovou zmesou.
Zdroj: beautybites.org

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.