Bulgurové rizoto

Bulgurové rizoto

Nie je potrebné, aby tento klasický taliansky pokrm bol len z ryže, skúste ju nahradiť a uvarte si nutrične zaujímavejšie rizoto z bulguru.

Čo budeme potrebovať

  • 1 hrnček bulguru
  • 2 hrnčeky vody + kocka masoxu
  • 1 kuracie prsník
  • 1 cibuľa
  • 2 paradajky
  • 2 papriky
  • 1 pór
  • soľ
  • mleté korenie
  • olej

Postup

  1. Bulgur pripravíme podľa návodu na obale, pričom použijeme vodu s masoxom v pomere 1:2.
  2. Medzitým na panvičke na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu.
  3. Pridáme umyté a nakrájané kuracie prsník, pór, paradajky a papriky.
  4. Osolíme a okoreníme.
  5. Spoločne dusíme, až je mäso mäkké.
  6. Nakoniec zmiešame bulgur s podušenou zeleninou a mäsom.
Jemné a krémové rizoto z nutrične výživného bulguru.
Zdroj: abeautifulplate.com

Podobne zdravou prílohou je aj pohánka, na ktorú sme pre vás vybrali celých 11 receptov . Nechajte sa inšpirovať.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.