Bulharská musaka s mletým mäsom

Bulharská musaka s mletým mäsom

V Bulharsku je tento pokrm veľmi obľúbený, a to jednoducho preto, lebo sa pripravuje rýchlo, ľahko a chutí skvele.

Prineste kúsok zahraničia aj do vašej kuchyne.

Ingrediencie

  • 1 kg zemiakov (nakrájaných na malé kocky)
  • 1,5 kg mletého hovädzieho mäsa (môžete zvoliť aj mix mäsa s bravčovým)
  • 1 cibuľa (nasekaná nadrobno)
  • 2 šálky mlieka
  • 4 vajcia
  • ½ šálky oleja
  • 2 polievkové lyžice mletej papriky
  • 1 polievková lyžica soli
  • 1 čajová lyžička drveného čierneho korenia

Postup

  • Cibuľu osmažte dozlatista.
  • Potom k nej pridajte mleté mäso, korenie, papriku a ½ polievkovej lyžice soli.
  • Vymažte tak dlho, kým mäso nezhnedne.
  • Zatiaľ čo sa mäso smaží, pripravte si zemiaky.
  • Nasekané zemiaky premiešajte so zvyšnou soľou. Pridajte zemiaky k mäsovej zmesi a pečte v rúre, vyhriatej na 200 °C, po dobu 40 minút.
  • Medzi tým, čo sa pokrm pečie, zmiešajte mlieko a vajcia. Túto zmes nalejte na bulharskú musaku, a to 10 minút pred koncom pečenia.
  • Pokrm môžete, ihneď po upečení, podávať.

Bulharská musaka s mletým mäsom, servírovaná s čerstvým paradajkou a šalátom na bielom tanieri.
zdroj: travellingbuzz.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.