Bun bonam bo s bravčovým mäsom

Bun bonam bo s bravčovým mäsom

Tento recept je priam skrytý vietnamský klenot. Je to kombinácia ľahkých ryžových rezancov s extra silným vývarom, ktoré sa spolu krásne snúbia. Navyše v tomto recepte dominujú hneď dva druhy mäsa a to hovädzie a bravčové, ktoré sú doplnené o lahodné bylinky.

Čo budeme potrebovať

Na mäso

  1. 900 g bravčového päty
  2. 450 g klobásy z bravčového mäsa (plnená cesnakom a korením)
  3. 450 g hovädzie stopky

Na vývar

  1. 1 l kuracieho vývaru
  2. 5 lyžíc citrónovej šťavy
  3. Cibuľa (rozpolená)
  4. Lyžica soli
  5. Lyžica cukru
  6. 3 lyžice rybej omáčky
  7. Lyžica ustricovej omáčky

Na dochutenie

  1. 2 lyžice oleja
  2. Šalotka (nakrájaná na plátky)
  3. 2 lyžice cesnaku

Bylinky a zelenina

  1. Mäta
  2. Bazalka
  3. Fazuľové mungo klíčky
  4. Chilli
  5. Jalapeno
  6. Limetka (nakrájaná na plátky)
  7. Hlávkový šalát
  8. Opražené arašidy

Na rezance

  1. 250 g ryžových rezancov
  2. 10 g čili
  3. 25 ml oleja
  4. 40 g cibule v prášku
  5. 25 g cesnaku v prášku
  6. Lyžica citrónovej šťavy
  7. Lyžica rybacej omáčky
  8. Lyžička cukru
  9. Štipka soli

Postup

  1. Mäso umyjeme a očistíme
  2. Vložíme ho do veľkého hrnca a pridáme vodu
  3. Vody musí byť dostatok, aby mäso bolo úplne ponorené, a privedieme ho do varu
  4. Keď sa voda prevarí, mäso oceníme a dôkladne ho prepláchneme pod tečúcou vodou
  5. Potom ho vrátime do hrnca a zalejeme ho vývarom a dostatkom vody
  6. Pridám citrónovú šťavu a cibuľu, znova zmes privedieme do varu
  7. Potom teplotu znížime na stredne vysokú
  8. Potom pridávame korenie ako cukor, soľ, a omáčky
  9. Mäso necháme variť
  10. Priebežne ho však kontrolujeme, bravčové mäso by malo byť hotové približne za hodinu, zatiaľ čo hovädzie mäso za 2-3 hodiny
  11. Keď je mäso uvarené a mäkké, vyberieme ho z hrnca
  12. Mäso necháme vychladnúť a potom ho nakrájame
  13. Medzitým si na malej panvici orestujeme šalotku s cesnakom
  14. Tie potom pridáme do hrnca s vývarom
  15. Uvaríme si rezance podľa návodu na obale a dáme ich bokom
  16. Na panvici si rozohrejeme olej a pridáme chilli, cibuľu, cesnak, rybiu omáčku a zahrievame
  17. Keď sa zmes začne redukovať, pridáme rezance av chilli zmesi ich obalíme
  18. Ak by sa nám zmes zdala príliš suchá, pridávame olej
  19. Rezance potom preložíme do servírovacích misiek
  20. Pridáme šalát, lyžicu vývaru, mäso, klobásu a misky dozdobíme podľa našej chuti mätou, jalapenosom, mungo klíčkami a limetkou
  21. Nakoniec všetko zasypeme praženými arašidmi

Pre veľkých fajnšmekrov odporúčame pridať aj nakladaný pikantný cesnak, aby pokrm mal ten správny šmrnc. Pokiaľ by ste zatúžili po vlastnej domácej verzii nechajte si inšpirovať týmito receptami na nakladaný cesnak a uvidíte, že jedlo dostane úplne iný rozmer, ako keď použijete kupovaný.

Vietnamský šalát plný pikantného vývaru a bravčového mäsa.
Zdroj: afamily.vn

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.