Tento recept je priam skrytý vietnamský klenot. Je to kombinácia ľahkých ryžových rezancov s extra silným vývarom, ktoré sa spolu krásne snúbia. Navyše v tomto recepte dominujú hneď dva druhy mäsa a to hovädzie a bravčové, ktoré sú doplnené o lahodné bylinky.
Čo budeme potrebovať
Na mäso
- 900 g bravčového päty
- 450 g klobásy z bravčového mäsa (plnená cesnakom a korením)
- 450 g hovädzie stopky
Na vývar
- 1 l kuracieho vývaru
- 5 lyžíc citrónovej šťavy
- Cibuľa (rozpolená)
- Lyžica soli
- Lyžica cukru
- 3 lyžice rybej omáčky
- Lyžica ustricovej omáčky
Na dochutenie
- 2 lyžice oleja
- Šalotka (nakrájaná na plátky)
- 2 lyžice cesnaku
Bylinky a zelenina
- Mäta
- Bazalka
- Fazuľové mungo klíčky
- Chilli
- Jalapeno
- Limetka (nakrájaná na plátky)
- Hlávkový šalát
- Opražené arašidy
Na rezance
- 250 g ryžových rezancov
- 10 g čili
- 25 ml oleja
- 40 g cibule v prášku
- 25 g cesnaku v prášku
- Lyžica citrónovej šťavy
- Lyžica rybacej omáčky
- Lyžička cukru
- Štipka soli
Postup
- Mäso umyjeme a očistíme
- Vložíme ho do veľkého hrnca a pridáme vodu
- Vody musí byť dostatok, aby mäso bolo úplne ponorené, a privedieme ho do varu
- Keď sa voda prevarí, mäso oceníme a dôkladne ho prepláchneme pod tečúcou vodou
- Potom ho vrátime do hrnca a zalejeme ho vývarom a dostatkom vody
- Pridám citrónovú šťavu a cibuľu, znova zmes privedieme do varu
- Potom teplotu znížime na stredne vysokú
- Potom pridávame korenie ako cukor, soľ, a omáčky
- Mäso necháme variť
- Priebežne ho však kontrolujeme, bravčové mäso by malo byť hotové približne za hodinu, zatiaľ čo hovädzie mäso za 2-3 hodiny
- Keď je mäso uvarené a mäkké, vyberieme ho z hrnca
- Mäso necháme vychladnúť a potom ho nakrájame
- Medzitým si na malej panvici orestujeme šalotku s cesnakom
- Tie potom pridáme do hrnca s vývarom
- Uvaríme si rezance podľa návodu na obale a dáme ich bokom
- Na panvici si rozohrejeme olej a pridáme chilli, cibuľu, cesnak, rybiu omáčku a zahrievame
- Keď sa zmes začne redukovať, pridáme rezance av chilli zmesi ich obalíme
- Ak by sa nám zmes zdala príliš suchá, pridávame olej
- Rezance potom preložíme do servírovacích misiek
- Pridáme šalát, lyžicu vývaru, mäso, klobásu a misky dozdobíme podľa našej chuti mätou, jalapenosom, mungo klíčkami a limetkou
- Nakoniec všetko zasypeme praženými arašidmi
Pre veľkých fajnšmekrov odporúčame pridať aj nakladaný pikantný cesnak, aby pokrm mal ten správny šmrnc. Pokiaľ by ste zatúžili po vlastnej domácej verzii nechajte si inšpirovať týmito receptami na nakladaný cesnak a uvidíte, že jedlo dostane úplne iný rozmer, ako keď použijete kupovaný.