Tak toto je úplná pecka! Na ten najlepší hamburger už nemusíte chodiť do reštaurácie. Zvládnete si ho totiž jednoducho pripraviť u vás doma. Tak poďme na to!
Ingrediencie
- 3 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
- 4 vetvičky čerstvého rozmarínu
- 2 stredné červené cibule nakrájané na tenké plátky
- 1 lyžička soli
- 700 g chudého mletého hovädzieho mäsa
- 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
- 1 šálka rozdrobenej Nivy
- 4 hamburgerové žemle
- 8 listov hlávkového šalátu
Postup
- Vo veľkej panvici na strednom plameni rozohrejte olej.
- Pridajte rozmarín a opekajte asi 1 minútu, alebo kým nebude chrumkavý.
- Pomocou klieští vyberte vetvičky z oleja a položte na papierovú utierku.
- Až vychladno natoľko, že sa s nimi bude dať manipulovať, vyberte listy z vetvičiek.
- Pridajte cibuľu a 1/4 lyžičky soli na panvicu a premiešajte.
- Prikryte a nechajte nerušene variť 7 až 8 minút, kým cibuľa nezačne mäknúť.
- Zložte pokrievku a pokračujte vo varení, kým cibuľa nezmäkne a neskaramelizuje, za občasného miešania ďalších 7 až 8 minút.
- Zložte z platne a vmiešajte lístky rozmarínu.
- Predhrejte rúru (s mriežkou uprostred) na 200 ° Celzia.
- Z hovädzieho vytvarujte 4 placky s hrúbkou asi 2 cm.
- Posypte obe strany korením a zvyšné 3/4 lyžičky soli.
- Rozpáľte veľkú panvicu, najlepšie liatinovú, na strednej teplote.
- Pridajte placky a smažte 5 až 6 minút, kým nebudú mať spodné strany peknú tmavo hnedú kôrku.
- Placky otočte a smažte ďalších 5 až 6 minút, aby boli stredne prepečené.
- Preneste hamburgery do formy s okrajom.
- Rovnomerne rozdrobte modrý syr na každý burger.
- Pečte, kým sa syr nerozpustí, 2 až 3 minúty.
- Zároveň si zahrejte žemle.
- Zostavte si svoje hamburgery z žemle, placiek, hlávkového šalátu, karamelizovanej cibule a rozmarínu.
Máme pre vás aj lahodné recepty na placky zo šošovky . Vyskúšajte vegetariánsky burger alebo karbonátok!