Burgre sú čoraz obľúbenejšou pochúťkou a dajú sa pripraviť na stovky spôsobov. Skúste napríklad tento, zdravší, burger s falafelom namiesto mäsa.
Ingrediencie
- 1 PL olivového oleja
- 1 plechovka cíceru
- 1 ČL mletej rímskej rasce
- 250 g červenej repy
- 1 vajce
- 1 cibuľa
- 50 g strúhanky
- 4 burgerové hrčky
- 100 g hummusu
- hlávkový šalát
- paradajka
- uhorka
- 4 plátky čedaru
Postup
- Olúpanú cibuľu nasekajte najemno aosmažte dozlatista na olivovom oleji
- Zmiešajte ju s cícerom, nakrájanou olúpanou repou, strúhankou, vajcom, soľou a korením a rozmixujte dohladka
- Zo zmesi pripravte väčšie burgerové placky (cca 10 cm v priemere a 2 cm na výšku)
- Pečte v vyhriatej rúre na 180° po dobu 30 minút
- Bulky rozpoľte a 2 minúty nechajte rozpiecť v rúre
- Obe polovičky namažte hummusom
- Na spodnú polovicu začnite vrstviť šalát, repový falafel, plátok syra, plátok rajčiaka, pár koliesok uhorky a priklopte druhou polovicou hrčky
- Podávajte s malým šalátkom