Burger s trhaným bravčovým mäsom

Burger s trhaným bravčovým mäsom

Tento burger vám síce zaberie viac času ako príprava klasického hamburgera, ale výsledok je úplne luxusný! Kombináciu skvele ochuteného trhaného bravčového mäsa a červenej kapusty si zamilujete!

Ingrediencie

  • 1,2 kg bravčové pliecko
  • 2 šálky kečupu
  • 1 stredná cibuľa nakrájaná nadrobno
  • 1/3 šálky jablčného octu
  • 1/4 šálky medu
  • 1/4 šálky paradajkového pretlaku
  • 2 lyžice sladkej papriky
  • 2 lyžice worcesterskej omáčky
  • 3 lyžičky soli
  • 1 lyžička čierneho korenia
  • ¼ lyžičky chilli prášku
  • ¼ lyžičky sušeného cesnaku
  • ¼ lyžičky kajenského korenia

Na červenú kapustu:

  • 1 malá hlávka červenej kapusty, nastrúhaná
  • 4 veľké nakrájané mrkvy
  • 4 jarné cibuľky nakrájané na tenké plátky
  • 1 lyžica dijonskej horčice
  • 1 strúčik cesnaku, nasekaný
  • 1/3 šálky olivového oleja
  • 1/4 šálky jablčného octu
  • 2 lyžice čerstvej limetkovej šťavy
  • 1 lyžica medu

Na podávanie:

  • opečené hrčky na hamburgery
  • nakrájané papričky jalapeños
  • čerstvý koriander

Postup

  • Na trhané bravčové zmiešajte všetky ingrediencie okrem mäsa v pomalom hrnci a premiešajte lyžicou.
  • Pridajte bravčovú pliecko nakrájanú na 2 kusy a pomalý hrniec zakryte.
  • Nastavte varenie na 8 hodín na minimum.
  • Po 8 hodinách pomocou 2 vidličiek naporciujte bravčové mäso a preložte ho spolu so zvyšnou omáčkou do veľkej misy.
  • Medzitým si pripravte šalát.
  • Zmiešajte nakrájanú kapustu, mrkvu a cibuľu vo veľkej mise.
  • Vyšľahajte horčicu, cesnak, olej, ocot, limetkovú šťavu a med.
  • Podľa potreby dochuťte soľou a korením.
  • Premiešajte so zeleninovou zmesou a nechajte 30 minút odležať.
  • Teraz si môžete zostaviť burgre: Na spodnú časť hamburgerovej hrčky naložte trhané bravčové mäso, naň zeleninú zmes, ozdobte koriandrom a jalapenosom a zakryte druhou polovicou hrčky.
  • Užite si to!
Burger plnený trhaným mäsom a zeleninou.
www.whatsgabycooking.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.