Tento burger vám síce zaberie viac času ako príprava klasického hamburgera, ale výsledok je úplne luxusný! Kombináciu skvele ochuteného trhaného bravčového mäsa a červenej kapusty si zamilujete!
Ingrediencie
- 1,2 kg bravčové pliecko
- 2 šálky kečupu
- 1 stredná cibuľa nakrájaná nadrobno
- 1/3 šálky jablčného octu
- 1/4 šálky medu
- 1/4 šálky paradajkového pretlaku
- 2 lyžice sladkej papriky
- 2 lyžice worcesterskej omáčky
- 3 lyžičky soli
- 1 lyžička čierneho korenia
- ¼ lyžičky chilli prášku
- ¼ lyžičky sušeného cesnaku
- ¼ lyžičky kajenského korenia
Na červenú kapustu:
- 1 malá hlávka červenej kapusty, nastrúhaná
- 4 veľké nakrájané mrkvy
- 4 jarné cibuľky nakrájané na tenké plátky
- 1 lyžica dijonskej horčice
- 1 strúčik cesnaku, nasekaný
- 1/3 šálky olivového oleja
- 1/4 šálky jablčného octu
- 2 lyžice čerstvej limetkovej šťavy
- 1 lyžica medu
Na podávanie:
- opečené hrčky na hamburgery
- nakrájané papričky jalapeños
- čerstvý koriander
Postup
- Na trhané bravčové zmiešajte všetky ingrediencie okrem mäsa v pomalom hrnci a premiešajte lyžicou.
- Pridajte bravčovú pliecko nakrájanú na 2 kusy a pomalý hrniec zakryte.
- Nastavte varenie na 8 hodín na minimum.
- Po 8 hodinách pomocou 2 vidličiek naporciujte bravčové mäso a preložte ho spolu so zvyšnou omáčkou do veľkej misy.
- Medzitým si pripravte šalát.
- Zmiešajte nakrájanú kapustu, mrkvu a cibuľu vo veľkej mise.
- Vyšľahajte horčicu, cesnak, olej, ocot, limetkovú šťavu a med.
- Podľa potreby dochuťte soľou a korením.
- Premiešajte so zeleninovou zmesou a nechajte 30 minút odležať.
- Teraz si môžete zostaviť burgre: Na spodnú časť hamburgerovej hrčky naložte trhané bravčové mäso, naň zeleninú zmes, ozdobte koriandrom a jalapenosom a zakryte druhou polovicou hrčky.
- Užite si to!