Burger s trhaným mäsom

Burger s trhaným mäsom

Pomaly pečené bravčové mäso ochutené zmesou korenia v kombinácii s kapustovým šalátom. Všetky chute v jednom, jednej v žemli. Nenechajte si ujsť!

Ingrediencie

  • 1 – 1,5 kg bravčové pliecko
  • rastlinný olej
  • 1 čajová lyžička papriky
  • 2 čajové lyžičky cesnakového prášku
  • 2 čajové lyžičky rasce
  • 2 čajové lyžičky chilli prášku
  • 2 čajové lyžičky soli
  • 2 lyžice hnedého cukru
  • 1 veľká cibuľa, nasekaná
  • BBQ omáčka
  • kapustový šalát
  • žemle

Postup

  • Rozohrejte rúru na 200 °C.
  • V malej miske zmiešajte papriku, cesnakový prášok, rascu, chilli, soľ a hnedý cukor.
  • Zmesou následne poriadne potrite bravčové mäso.
  • Na stredne vysokom ohni rozohrejte v hrnci lyžicu oleja.
  • Bravčové mäso zo všetkých strán opečte asi 3 až 4 minúty z každej strany.
  • Potom vložte mäso do pekáča s cibuľou a trochou oleja.
  • Pekáč prikryte, vložte do rúry a pečte asi 3 hodiny, kým mäso nezačne mäknúť. Teplotu rúry stiahnite na 150 °C.
  • Potom odoberte veko a pečte ďalšie 1 až 2 hodiny, kým nebude mäso jemné a ľahko sa za pomoci vidličiek neoddelí.
  • Keď je mäso hotové, vyberte pekáčik z rúry, nechajte chvíľu odpočinúť a následne ho za pomoci vidličiek natrhajte.
  • K natrhanému mäsu pridajte podľa vašej chuti množstvo BBQ omáčky a zmiešajte.
  • Podávajte v žemli s kapustovým šalátom.
Burgery s trhaným bravčovým mäsom a kapustovým šalátom.
zdroj: kimscravings.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.