Pomaly pečené bravčové mäso ochutené zmesou korenia v kombinácii s kapustovým šalátom. Všetky chute v jednom, jednej v žemli. Nenechajte si ujsť!
Ingrediencie
- 1 – 1,5 kg bravčové pliecko
- rastlinný olej
- 1 čajová lyžička papriky
- 2 čajové lyžičky cesnakového prášku
- 2 čajové lyžičky rasce
- 2 čajové lyžičky chilli prášku
- 2 čajové lyžičky soli
- 2 lyžice hnedého cukru
- 1 veľká cibuľa, nasekaná
- BBQ omáčka
- kapustový šalát
- žemle
Postup
- Rozohrejte rúru na 200 °C.
- V malej miske zmiešajte papriku, cesnakový prášok, rascu, chilli, soľ a hnedý cukor.
- Zmesou následne poriadne potrite bravčové mäso.
- Na stredne vysokom ohni rozohrejte v hrnci lyžicu oleja.
- Bravčové mäso zo všetkých strán opečte asi 3 až 4 minúty z každej strany.
- Potom vložte mäso do pekáča s cibuľou a trochou oleja.
- Pekáč prikryte, vložte do rúry a pečte asi 3 hodiny, kým mäso nezačne mäknúť. Teplotu rúry stiahnite na 150 °C.
- Potom odoberte veko a pečte ďalšie 1 až 2 hodiny, kým nebude mäso jemné a ľahko sa za pomoci vidličiek neoddelí.
- Keď je mäso hotové, vyberte pekáčik z rúry, nechajte chvíľu odpočinúť a následne ho za pomoci vidličiek natrhajte.
- K natrhanému mäsu pridajte podľa vašej chuti množstvo BBQ omáčky a zmiešajte.
- Podávajte v žemli s kapustovým šalátom.