Burgery s BBQ trhaným kuracím mäsom a kapustovým šalátom

Burgery s BBQ trhaným kuracím mäsom a kapustovým šalátom

Tieto luxusné burgre obsahujú pomaly varené kuracie mäso v lahodnej BBQ omáčke a chrumkavý kapustový šalát. Pripravte si ich ako ľahkú večeru v pracovnom týždni alebo ako geniálne pohostenie pre hostí.

Čo budete potrebovať

Na trhané mäso:

  • 700 – 800 g kuracích stehenných rezňov
  • soľ
  • čerstvo mleté čierne korenie
  • 1 lyžička cesnakového prášku
  • 1 lyžička drvenej rímskej rasce
  • 1 šálka BBQ omáčky
  • 1 lyžica dijonskej horčice
  • 2 lyžice jablčného octu
  • 3 lyžice vody
  • 4-6 hrniec na burgre

Na Coleslaw:

  • 2 šálky pekinskej kapusty
  • 2 šálky nakrájanej červenej kapusty
  • 1 šálka nastrúhanej mrkvy
  • ⅔ šálky gréckeho jogurtu
  • 1 lyžička vody
  • 1 lyžička jablčného octu
  • 2 lyžičky citrónovej šťavy
  • 1 lyžička cesnakového prášku
  • ½ lyžičky soli
  • 1 lyžička čerstvo mletého čierneho korenia
  • 1 lyžička dijonskej horčice
  • 1 lyžička medu

Postup

  • Do pomalého hrnca nalejte ¾ šálky BBQ omáčky, horčicu, jablčný ocot a vodu.
  • Kuracie mäso osoľte, okoreňte a posypte cesnakovým práškom a rímskou rascou z oboch strán.
  • Vložte mäso do pomalého hrnca a pomocou klieští ho otočte v zmesi, aby sa obalilo. Pomalý hrniec prikryte pokrievkou a varte 2–3 hodiny na vysokú teplotu alebo 4–5 hodín na nízku teplotu.
  • Keď mäso dosiahne vnútornú teplotu 73 stupňov Celzia, presuňte ho do misky alebo na doštičku a nakrájajte ho pomocou dvoch vidličiek.
  • Vložte kura späť do pomalého hrnca, pridajte zvyšnú ¼ šálky BBQ omáčky a miešajte, kým nebude celé mäso obalené.
  • Udržujte teplé, kým nebudete pripravení na podávanie.
  • Zatiaľ čo sa kura varí, pripravte si kapustový šalát.
  • Do mixovacej nádoby pridajte grécky jogurt, vodu, jablkový ocot, citrónovú šťavu, korenie, soľ, cesnakový prášok, horčicu a med.
  • Miešajte, kým sa všetko nespojí.
  • Do samostatnej veľkej misy dajte pekinskú kapustu, červenú kapustu a mrkvu a premiešajte.
  • Zeleninu prelejte zálievkou a kliešťami miešajte, kým sa zelenina v zálievke neobalí.
  • Rozdeľte burgerové hrčky na polovice.
  • Do každej hrčky dajte kuracie mäso, potom kapustový šalát a priklopte.
  • V prípade potreby môžete do burgera pridať ešte ďalšiu BBQ omáčku.
  • Ihneď podávajte!
Burgery plnené trhaným mäsom a šalátom Coleslaw.
www.theheirloompantry.co

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.