Tieto luxusné burgre obsahujú pomaly varené kuracie mäso v lahodnej BBQ omáčke a chrumkavý kapustový šalát. Pripravte si ich ako ľahkú večeru v pracovnom týždni alebo ako geniálne pohostenie pre hostí.
Čo budete potrebovať
Na trhané mäso:
- 700 – 800 g kuracích stehenných rezňov
- soľ
- čerstvo mleté čierne korenie
- 1 lyžička cesnakového prášku
- 1 lyžička drvenej rímskej rasce
- 1 šálka BBQ omáčky
- 1 lyžica dijonskej horčice
- 2 lyžice jablčného octu
- 3 lyžice vody
- 4-6 hrniec na burgre
Na Coleslaw:
- 2 šálky pekinskej kapusty
- 2 šálky nakrájanej červenej kapusty
- 1 šálka nastrúhanej mrkvy
- ⅔ šálky gréckeho jogurtu
- 1 lyžička vody
- 1 lyžička jablčného octu
- 2 lyžičky citrónovej šťavy
- 1 lyžička cesnakového prášku
- ½ lyžičky soli
- 1 lyžička čerstvo mletého čierneho korenia
- 1 lyžička dijonskej horčice
- 1 lyžička medu
Postup
- Do pomalého hrnca nalejte ¾ šálky BBQ omáčky, horčicu, jablčný ocot a vodu.
- Kuracie mäso osoľte, okoreňte a posypte cesnakovým práškom a rímskou rascou z oboch strán.
- Vložte mäso do pomalého hrnca a pomocou klieští ho otočte v zmesi, aby sa obalilo. Pomalý hrniec prikryte pokrievkou a varte 2–3 hodiny na vysokú teplotu alebo 4–5 hodín na nízku teplotu.
- Keď mäso dosiahne vnútornú teplotu 73 stupňov Celzia, presuňte ho do misky alebo na doštičku a nakrájajte ho pomocou dvoch vidličiek.
- Vložte kura späť do pomalého hrnca, pridajte zvyšnú ¼ šálky BBQ omáčky a miešajte, kým nebude celé mäso obalené.
- Udržujte teplé, kým nebudete pripravení na podávanie.
- Zatiaľ čo sa kura varí, pripravte si kapustový šalát.
- Do mixovacej nádoby pridajte grécky jogurt, vodu, jablkový ocot, citrónovú šťavu, korenie, soľ, cesnakový prášok, horčicu a med.
- Miešajte, kým sa všetko nespojí.
- Do samostatnej veľkej misy dajte pekinskú kapustu, červenú kapustu a mrkvu a premiešajte.
- Zeleninu prelejte zálievkou a kliešťami miešajte, kým sa zelenina v zálievke neobalí.
- Rozdeľte burgerové hrčky na polovice.
- Do každej hrčky dajte kuracie mäso, potom kapustový šalát a priklopte.
- V prípade potreby môžete do burgera pridať ešte ďalšiu BBQ omáčku.
- Ihneď podávajte!