Kombinácia karamelových cukríkov, sladeného kondenzovaného mlieka a pufovanej ryže je úplne dokonalá.
Ingrediencie:
- 400 g jednotlivo balených karamelových cukríkov
- 1 plechovka sladeného kondenzovaného mlieka Salka
- 4 polievkové lyžice nesoleného masla
- 60 veľkých marshmallow
- 6 – 8 hrnčekov chrumkavých burizónov
Postup:
- Nepriľnavý hrniec dáme na platňu a nahrejeme na stredne nízku teplotu.
- Vhodíme karamelky, maslo, zalejeme kondenzovaným mliekom a necháme spoločne rozpustiť, až vznikne hladká karamelová zmes.
- Plech na pečenie s okrajom vyložíme papierom na pečenie a pripravíme si misu, do ktorej nasypeme niekoľko hrnčekov burizónov.
- Do hrnca s karamelom prihodíme marshmallow a vidličkou obraciame, aby bol každý kúsok obalený v karameli.
- Pomocou vidličky potom prenesieme do misy s burizónmi a dôkladne obalíme.
- Akonáhle je gulička obalená, preložíme ju na plech s papierom na pečenie.
- Takto postupne spracujeme všetky kúsky marshmallows. Podľa potreby pridáme do misky ďalšie burizóny, až kým nám nedôjde marshmallow alebo karamelová omáčka na obaľovanie.
- Pokojne môžeme vhadzovať do karamelu tri až štyri marshmallow naraz, aby nám to netrvalo veľmi dlho.
- Keď guličky zatuhnúť, navrstvíme ich do vzduchotesnej nádoby, pričom každú vrstvu oddelíme voskovým papierom.
- Skladujeme v chladničke. Ak chceme skladovať o niečo dlhšie, môžeme nádobu vložiť aj do mrazničky. Výhodou je, že sa dajú guličky konzumovať ako rozmrazené, tak mrazené.