Burizonové guličky z karameliek

Burizonové guličky z karameliek

Kombinácia karamelových cukríkov, sladeného kondenzovaného mlieka a pufovanej ryže je úplne dokonalá.

Ingrediencie:

  • 400 g jednotlivo balených karamelových cukríkov
  • 1 plechovka sladeného kondenzovaného mlieka Salka
  • 4 polievkové lyžice nesoleného masla
  • 60 veľkých marshmallow
  • 6 – 8 hrnčekov chrumkavých burizónov

Postup:

  • Nepriľnavý hrniec dáme na platňu a nahrejeme na stredne nízku teplotu.
  • Vhodíme karamelky, maslo, zalejeme kondenzovaným mliekom a necháme spoločne rozpustiť, až vznikne hladká karamelová zmes.
  • Plech na pečenie s okrajom vyložíme papierom na pečenie a pripravíme si misu, do ktorej nasypeme niekoľko hrnčekov burizónov.
  • Do hrnca s karamelom prihodíme marshmallow a vidličkou obraciame, aby bol každý kúsok obalený v karameli.
  • Pomocou vidličky potom prenesieme do misy s burizónmi a dôkladne obalíme.
  • Akonáhle je gulička obalená, preložíme ju na plech s papierom na pečenie.
  • Takto postupne spracujeme všetky kúsky marshmallows. Podľa potreby pridáme do misky ďalšie burizóny, až kým nám nedôjde marshmallow alebo karamelová omáčka na obaľovanie.
  • Pokojne môžeme vhadzovať do karamelu tri až štyri marshmallow naraz, aby nám to netrvalo veľmi dlho.
  • Keď guličky zatuhnúť, navrstvíme ich do vzduchotesnej nádoby, pričom každú vrstvu oddelíme voskovým papierom.
  • Skladujeme v chladničke. Ak chceme skladovať o niečo dlhšie, môžeme nádobu vložiť aj do mrazničky. Výhodou je, že sa dajú guličky konzumovať ako rozmrazené, tak mrazené.
Vynikajúca karamelová ryža z cukríkov, marshmallow a sladeného karamelového mlieka.
Zdroj: https://www.afarmgirlsdabbles.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.