Pufovaná ryža je ideálna surovina na prípravu cukroví. Nemusí to byť len na Vianoce, naopak sa hodí na každý deň.
Ingrediencie:
- 350 g granulovaného cukru
- 400 g sladeného kondenzovaného mlieka
- 300 g čerstvého nesoleného masla
- 210 g burizónov
Postup:
- Pripravíme si hrniec, dáme doň cukor a necháme skaramelizovať.
- Snažíme sa roztaviť aj tie najmenšie hrudky, ktoré sa môžu pri karamelizácii vytvoriť.
- Do skaramelizovaného cukru pomaly nalievame kondenzované mlieko z plechovky.
- Stále miešame, aby sa zmes, ktorá vznikne prilievaním mlieka, úplne rozpustila.
- Akonáhle karamel hladký, vmiešame do horúcej zmesi maslo a miešame do úplného rozpustenia.
- Odstavíme z platne a prisypeme burizóny. Dôkladne premiešame a necháme zhruba 15 minút vychladnúť, pričom často miešame až do vychladnutia.
- Rukou odoberáme kúsky zmesi a tvarujeme guličky. Ruky je dobré z času na čas opláchnuť pod studenou vodou.
- Uložíme najlepšie do chladničky, kde vydrží cca 2 – 3 dni.