Burizonové guličky zo salka

Burizonové guličky zo salka

Pufovaná ryža je ideálna surovina na prípravu cukroví. Nemusí to byť len na Vianoce, naopak sa hodí na každý deň.

Ingrediencie:

  • 350 g granulovaného cukru
  • 400 g sladeného kondenzovaného mlieka
  • 300 g čerstvého nesoleného masla
  • 210 g burizónov

Postup:

  • Pripravíme si hrniec, dáme doň cukor a necháme skaramelizovať.
  • Snažíme sa roztaviť aj tie najmenšie hrudky, ktoré sa môžu pri karamelizácii vytvoriť.
  • Do skaramelizovaného cukru pomaly nalievame kondenzované mlieko z plechovky.
  • Stále miešame, aby sa zmes, ktorá vznikne prilievaním mlieka, úplne rozpustila.
  • Akonáhle karamel hladký, vmiešame do horúcej zmesi maslo a miešame do úplného rozpustenia.
  • Odstavíme z platne a prisypeme burizóny. Dôkladne premiešame a necháme zhruba 15 minút vychladnúť, pričom často miešame až do vychladnutia.
  • Rukou odoberáme kúsky zmesi a tvarujeme guličky. Ruky je dobré z času na čas opláchnuť pod studenou vodou.
  • Uložíme najlepšie do chladničky, kde vydrží cca 2 – 3 dni.
Karamelové guličky z pufovanej ryže.
Zdroj: https://thebakeawayblog.wixsite.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.