Burizonové pečivo s datľami

Burizonové pečivo s datľami

Chuťovo veľmi zaujímavé vianočné pečivo, ktorému zmes rozmanitého korenia zároveň dáva aj nevšednú vôňu. Vyskúšajte, uvidíte, že na ňom nie je nič zložité!

Ingrediencie:

  • 3 šálky burizónov
  • 1 šálka datlí bez kôstky
  • 1 PL mletého ľanového semienka
  • 3 PL teplej vody
  • 3 PL avokádového oleja
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 1/2 čajovej lyžičky mletej škorice
  • 1/2 čajovej lyžičky mletého zázvoru
  • 1/8 čajovej lyžičky mletého bieleho alebo čierneho korenia
  • štipka soli

Postup:

  1. V malej miske zmiešajte mleté ľanové semienko s teplou vodou. Nechajte aspoň 15 minút odstáť.
  2. Do kuchynského robota vložte burizóny, datle, olej, vanilku, škoricu, zázvor, korenie, soľ a ľanovú zmes.
  3. Spracovávajte 2 až 3 minúty, kým sa cesto nespojí do guličky.
  4. Na papieri na pečenie vytvarujte z cesta valček dlhý asi 12 cm.
  5. Valček potom zabaľte do potravinovej fólie a vložte na niekoľko hodín do mrazničky.
  6. Predhrejte si rúru na 170°C.
  7. Plech vyložte papierom na pečenie.
  8. Valček nakrájajte na približne pol centimetra hrubé plátky.
  9. Burizonové pečivo pečte na plechu s papierom na pečenie približne 10 minút.
  10. Ak chcete, môžete pred upečením vrchnú časť cukroviniek ozdobiť kandizovaným ovocím.
Vianočné kolieska z datlov a burizónov.
zdroj: lettykitchen.com

Kandizované ovocie využijete aj pri príprave ďalších vianočných pochúťok. Inšpirujte sa našimi receptami na pečivo z kandizovaného ovocia .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.