Chuťovo veľmi zaujímavé vianočné pečivo, ktorému zmes rozmanitého korenia zároveň dáva aj nevšednú vôňu. Vyskúšajte, uvidíte, že na ňom nie je nič zložité!
Ingrediencie:
- 3 šálky burizónov
- 1 šálka datlí bez kôstky
- 1 PL mletého ľanového semienka
- 3 PL teplej vody
- 3 PL avokádového oleja
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- 1/2 čajovej lyžičky mletej škorice
- 1/2 čajovej lyžičky mletého zázvoru
- 1/8 čajovej lyžičky mletého bieleho alebo čierneho korenia
- štipka soli
Postup:
- V malej miske zmiešajte mleté ľanové semienko s teplou vodou. Nechajte aspoň 15 minút odstáť.
- Do kuchynského robota vložte burizóny, datle, olej, vanilku, škoricu, zázvor, korenie, soľ a ľanovú zmes.
- Spracovávajte 2 až 3 minúty, kým sa cesto nespojí do guličky.
- Na papieri na pečenie vytvarujte z cesta valček dlhý asi 12 cm.
- Valček potom zabaľte do potravinovej fólie a vložte na niekoľko hodín do mrazničky.
- Predhrejte si rúru na 170°C.
- Plech vyložte papierom na pečenie.
- Valček nakrájajte na približne pol centimetra hrubé plátky.
- Burizonové pečivo pečte na plechu s papierom na pečenie približne 10 minút.
- Ak chcete, môžete pred upečením vrchnú časť cukroviniek ozdobiť kandizovaným ovocím.
Kandizované ovocie využijete aj pri príprave ďalších vianočných pochúťok. Inšpirujte sa našimi receptami na pečivo z kandizovaného ovocia .