Burrito s mletým hovädzím mäsom

Burrito s mletým hovädzím mäsom

Recept na plnenú tortillu, ktorú si môžete bez väčších problémov vyrobiť každý deň. Táto mexická pochúťka je, plnená lahodným koreneným hovädzím mäsom, ryžou a ďalšími náplňami podľa vášho výberu. Náplň z hovädzieho mäsa je obzvlášť výborná, pretože je vyrobená z domáceho mexického korenia, ktoré je oveľa lepšie ako kupovaná zmes!

Čo budeme potrebovať

Na korenie

  1. Lyžička cibuľového korenia
  2. Sušené oregano
  3. Soľ
  4. 2 lyžičky mletej rasce
  5. Lyžička papriky
  6. Lyžička čierneho korenia

Na hovädzie mäso

  1. ½ lyžice olivového oleja
  2. 2 strúčiky cesnaku
  3. ½ cibule (nakrájaná najemno)
  4. 500 g hovädzieho mletého mäsa
  5. 2 lyžice paradajkového pretlaku
  6. 3 lyžice vody

Na burrita

  1. 6 – 8 veľkých tortill
  2. 750 g varenej ryže
  3. 500 g ľadového šalátu alebo kapusty (nakrájané najemno)
  4. 250 g kukurice
  5. 250 g čiernych fazule
  6. 3 paradajky (zbavené semienok a nakrájané na kocky)
  7. ½ červenej cibule (nakrájané nadrobno)
  8. Jemne nasekaný koriander
  9. 150 g strúhaného syra

Postup

  1. Olej rozpálime na panvici na vysokú teplotu
  2. Pridáme cesnak a cibuľu
  3. Vyprážame asi 2 minúty, kým cibuľa ľahko nezhnedne
  4. Pridáme mleté ​​hovädzie mäso a pokračujeme v vyprážaní
  5. Opekáme, kým nezhnedne
  6. Pridáme všetko sypké korenie a varíme ďalšiu minútu
  7. Potom pridáme paradajkový pretlak a vodu
  8. Pokračujeme vo varení ďalšie 3 minúty, kým sa voda z väčšej časti neodparí
  9. Hovädzie mäso, ale musí zostať šťavnaté a nevysušené
  10. Vypneme platňu a mäso necháme 10 minút vychladnúť
  11. Tortillu si položíme na pracovnú plochu a začneme ju plniť
  12. Do stredu tortilly pridáme 50 g ryže, na nej dáme 50 g hovädzie mäso, potom trochu ľadového šalátu, kukurice, čiernych fazule, rajčiakov, všetko posypeme červenou cibuľou, koriandrom a syrom
  13. Spodnú časť tortilly preklopíme cez náplň, tak aby sme ju zakryli, a potom preložíme okraje tortilly
  14. Pevne tortillu zrolujeme a potom zabaľte do alobalu
  15. Burrito môžeme podávať už takto pripravené alebo ho uchovať na neskoršiu konzumáciu v tom prípade ho bude nutné ohriať
  16. Pre ohriatie ho osmažíme na panvici bez oleja zabalené v alobale na stredne vysokej teplote po dobu niekoľkých minút z každej strany, aby bola zvonku mierne chrumkavá a prehriata.
  17. Alebo ho možno v alobale ohriať pri 180 stupňoch v rúre po dobu 20 minút

Burrito sa najlepšie podáva s niečím na namáčanie – kyslá smotana (alebo jogurt) a nejaká chilli omáčka sú moje najobľúbenejšie . Pozrite sa na koniec článku a vyrobte si napríklad domácu guacamole alebo salsu, ktorú môžete už aj tak lahodný recept na burrito ešte vylepšiť!

Mexická plnená pšeničná tortilla naplnená na prasknutie ryžou, mäsom a syrom.
Zdroj: pinchofyum.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.