4 skvelé recepty na buřtguláš s mäsom aj vo vegánskej verzii

Máte doma svoj obľúbený recept na burtguláš?

Možno je načase vyskúšať ho aj trošku inak.

Toto sýte a veľmi chutné jedlo je možné upraviť v mnohých variantoch, či už doma alebo napríklad vonku nad ohňom.

Inšpirujte sa našimi receptami aj rôznymi spôsobmi zahustenia.

Skúsili by ste aj bezmäsú variantu?

Otestovali sme domáce elektrické krby . Zaujíma vás, aký je ich prínos?

Tipy ako zahustiť burtguláš

V našich receptoch je na zahustenie používaná klasika v podobe múky. Ide to ale aj inak. Tu prinášame hneď niekoľko tipov, ako burtguláš pripraviť tak, aby mal dokonalú konzistenciu.

Zahustenie chlebom

Chlieb je veľmi obľúbeným variantom, ako zahustiť akýkoľvek guláš. A postačí vám aj starší a okoralý. Stačí ho zbaviť kôrky a rozdrobiť alebo nastrúhať. Potom už len do guláša vmiešate ľubovoľné množstvo podľa toho, ako veľmi ho chcete mať hustý.

Kukuričný škrob

Namiesto múky sa dá použiť aj kukuričný alebo zemiakový škrob. Ten dnes zoženiete v obchodoch úplne bežne. Používa sa bez úpravy podobne, ako keď zahusťujete múkou.

Zemiaky

Pokiaľ vám pri varení zostanú zemiaky, použite ich. Stačí ich do guláša trochu nastrúhať. V takej veľkosti sa rozvarí a omáčka bude tak akurát.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.