Špekáčiky a cibuľa sú nielen základnými ingredienciami na prípravu klasických krčmových utopencov. Nie inak je tomu aj v tomto recepte!
Ingrediencie:
- 4 chrumky alebo pražské párky
- 1 PL masla
- 2 červené cibule
- 1 strúčik cesnaku
- 2 PL oleja
- 1 PL múky
- 1 a 1/3 šálky svetlého piva
- 1 PL cukru
- soľ, korenie
Postup:
- Burty namočte na 5 minút do horúcej vody.
- Vyberte ich z vody a dôkladne osušte.
- V panvici rozpustite maslo a olej.
- Pridajte na kolieska nakrájanú cibuľu a približne 5 minút ju restujte, kým nezosklovatí.
- Pridajte prelisovaný cesnak a restujte ďalšiu minútu.
- Pridajte špongie a opečte ich z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu.
- Pridajte múku a opekajte ďalšie 2 minúty.
- Prilejte pivo a pridajte aj cukor.
- Priveďte do varu a varte približne po dobu 20 minút.
Takto pripravené burty na pive môžete podávať napríklad so zeleninovým šalátom a čerstvým pečivom.
Pivo sa samozrejme využíva nielen v kombinácii s údeninami, ale aj mäsom. Načerpajte inšpiráciu z receptov na mäso na pive .