Toto maslové kura s kokosovým mliekom je voňavé, korenené a krémové. Podáva sa s teplým naanom a posypané koriandrom. Toto jedlo sa stane voľbou číslo jedna u vás doma.
Čo budeme potrebovať
Na omáčku
- Cibuľa (nakrájaná)
- 5 strúčikov cesnaku (nasekaný)
- 5 cm čerstvého zázvoru (nastrúhaný)
- 2 chilli papričky (nakrájané)
- Lyžička chilli
- Lyžica garam masala
- Lyžica mletej rasce
- 2 lyžičky koriandra
- 50 g kokosového oleja
- 30 g paradajkového pretlaku
- 800 ml drvených paradajok
- 400 ml koksového mlieka
- 2 lyžice medu (alebo trstinového cukru)
- Soľ
- Korenie
Na mäso a marinádu
- 1 kg kuracích stehien (nakrájaných na kocky)
- 75 ml bieleho jogurtu
- 2 lyžičky chilli
- 2 lyžičky garam masala
- Štipka mletého koriandra
- 2 lyžičky mletej rasce
Postup
- Na koreniacu zmes si v kuchynskom robote rozsekáme cibuľu, všetok cesnak, chilli papričky, zázvor
- Počas mixovania pridáme do zmesi niekoľko kvapiek vody, aby zmes získala mazľavú konzistenciu a dáme bokom
- Vo väčšej miske zmiešame jogurt, 2 lyžičky chilli, garam masalu, mletú rascu, mletý koriander a kura
- Všetko spoločne premiešame, aby sa kúsky kurčaťa rovnomerne v marináde obalili
- Marinádu s kuraťom dáme do chladničky a necháme aspoň 2 hodiny marinovať
- Medzitým si v mise zmiešame lyžicu chilli, garam masaly a rasce a 2 lyžičky koriandra
- Na vysokú teplotu si zahrejeme hlboký hrniec spoločne s kokosovým olejom
- Do hrnca pridáme koreniacu pastu, ktorú sme si pripravili v kroku 1 a 2 a necháme jej rozvoňať
- Vmiešame paradajkový pretlak a varíme ďalších 5 minút
- Vlejeme drvené paradajky a pridáme med
- Potom zmes dochutíme soľou a korením
- Omáčku privedieme do varu a potom stlmíme, prikryjeme a necháme ďalších 20 minút variť
- Hrniec potom odkryjeme a vmiešame plechovku kokosového mlieka
- Marinované kurča pridáme do kokosovo-máslovej omáčky a varíme 20-25 minút, kým kurča nie je mäkké
- Hotové kura s maslovou omáčkou podávame s basmati ryžou