Bylinková bábika v rúre

Bylinková bábika v rúre

Toto je najlepší recept na pečenú bravčovú bábiku všetkých čias! Mäso pečené s cesnakovo-bylinkovým maslom do šťavnatej dokonalosti je úplná delikatesa a vy už nebudete chcieť bábiku pripravovať inak.

Čo budete potrebovať

  • ½ lyžice oleja
  • 700 g bravčovej bábiky
  • štipka soli
  • štipka korenia
  • 3 lyžice zmäknutého masla
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 3 vetvičky čerstvých byliniek rozmarín a tymián), voliteľne
  • 30 g korenia pozri nižšie

Na zmes korenia:

  • 1 lyžica sušenej petržlenovej vňate
  • ½ lyžice sušenej pažítky
  • 1 lyžička sušeného cesnaku
  • 1 lyžička sušenej cibule
  • ½ lyžičky sušeného kôpru
  • ½ lyžičky soli
  • ¼ lyžičky mletého čierneho korenia

Postup

  • Zahrejte rúru na 175 °C.
  • Plech s okrajom vyložte alobalom.
  • Rozpáľte olej vo veľkej panvici na stredne vysokom plameni.
  • Bravčovú bábiku zľahka osoľte a okoreňte a potom ju na rozpálenej panvici opekajte 1–2 minúty zo všetkých strán.
  • V malej miske roztlačte maslo, pridajte zmes korenia a cesnak a premiešajte.
  • Opečenú bravčovú bábiku položte na vyložený pekáč.
  • Namažte bravčové mäso ¾ maslovej zmesi.
  • Ak používate čerstvé bylinky, zastrčte ich vedľa mäsa.
  • Z alobalu vytvorte stan, v ktorom bude bábika a utesnite.
  • Pečte bravčové mäso v horúcej rúre po dobu 12-20 minút, kým najhrubšia časť nezaznamená vnútornú teplotu 57 °C.
  • Opatrne vyberte bravčové mäso z rúry a otvorte alobal.
  • Potrite bravčové mäso zvyšnou maslovou zmesou, potom vráťte do rúry a pečte odkryté 5–10 minút, kým najhrubšia časť bravčového mäsa nezaznamená vnútornú teplotu 63°C.
  • Nechajte mäso 5 minút odpočívať na pulte a potom ho nakrájajte na podávanie.
Plátky bábiky, ktorá bola pečená s cesnakovo-bylinkovým maslom.
www.savorynothings.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.