Voňavý tymián, rozmarín, koriander, petržlenová vňať so šťukou. Recept na bylinkový zážitok s citrónom.
INGREDIENCIA:
- 1,5 kg šťuky
- 50g zmes čerstvých byliniek (rozmarín, tymián, koriander, petržlenová vňať)
- 1 ks citrón
- 3 ks vaječného bielka
- hladká múka
- 2 lyžice oleja
- 2 lyžice masla
- soľ
- drvená rasca
POSTUP:
- Rybu si vypitváme, očistíme a umyjeme.
- Narežeme ju po oboch stranách a osolíme zvonku aj zvnútra.
- Bylinky si nasekáme na jemno.
- Štiku si obalíme v múke, a potom potrieme rozmiešaným bielkom.
- Posypeme bylinkami (aj vo vnútri).
- Dáme do pekáča vymasteného olejom a dookola poukladáme kúsky masla.
- Pečieme v rozohriatej rúre na 180 ° C dozlatista.
- Pred podávaním poukladáme plátky citróna.