Bylinková tilápia s citrónom

Bylinková tilápia s citrónom

Tilápia opečená na panvici a potom dopečená v rúre spolu s bylinkami a citrónom je rýchlou a ľahkou pochúťkou, ktorú si hravo pripravíte úplne kedykoľvek. Navyše sa jedná o zdravé a bezlepkové jedlo, ktoré uspokojí váš maškrtný jazýček.

INGREDIENCIA

  • 2 filety z tilapie (každý s hmotnosťou 170 g)
  • 1 lyžička sušeného estragónu
  • 1 lyžička sušeného tymiánu
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky čierneho korenia
  • 2 celé citróny
  • 1 lyžica olivového oleja

POSTUP

  • Zahrejte rúru na 175 stupňov Celzia.
  • Zmiešajte estragón, tymian, soľ a korenie v malej mise.
  • z citrónov nakrájajte na tenké plátky (so šupkou) a dajte bokom, opatrne odstráňte všetky semienka.
  • Druhý citrón nakrájajte na polovicu vytlačte na filety a tie rovnomerne šťavou potrite.
  • Posypte filety z oboch strán sušenou bylinkovou zmesou.
  • Zahrejte olivový olej na panvici vhodnej do rúry na stredne vysokom plameni.
  • Pridajte tilapiu na rozpálenú panvicu a opekajte 3-5 minút alebo do zlatohneda.
  • Rybu otočte a pridajte ďalšiu citrónovú šťavu vylisovanú z rozpoleného citróna.
  • Plátky citróna položte naplocho na panvicu a/alebo rybu a potom panvicu vložte do rúry.
  • Pečte, kým nebudú filety prepečené, približne 3-5 minút.
  • Rybu podávajte s opečenými plátkami citróna.
Filety z tilápie na tanieri s citrónom, bylinkami a špargľou.
www.asweetpeachef.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.