Bylinkové morčacie prsíčka s ryžou

Bylinkové morčacie prsíčka s ryžou

Tento recept môžete samozrejme podávať s akoukoľvek prílohou. Namiesto citróna môžete použiť pomaranč.

Ingrediencie

  • 1kg vykostených morčacích pŕs
  • Šťava z 1/2 citróna
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1-2 lyžičky korenia
  • 1 lyžička rozmarínu
  • 1 lyžička tymiánu
  • 1 lyžička mletého cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 1 zeler
  • 1/2 hrnčeka bieleho vína alebo kuracieho vývaru

Postup

  • Najprv predhrejte rúru na 180°C. Z mäsa odstráňte kožu.
  • V miske zmiešajte citrónovú šťavu s olivovým olejom, korením, rozmarínom, tymiánom a cesnakom.
  • Touto bylinkovou zmesou potrite morku zo všetkých strán.
  • Pekáč vyložte nakrájanou cibuľou. Na cibuľu položte morčacie prsia a podlejte vínom či vývarom.
  • Pečte odkryté 2-2,5 hodiny. Pokiaľ mäso hnedne príliš rýchlo, prekryte pekáč alobalom.
  • Po upečení nechajte 15 minút stáť. Potom podávajte s uvarenou ryžou či inou prílohou podľa vašej chuti.
Morčacie plátky s bylinkami.
Zdroj: tasteofhome.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.