Tento recept môžete samozrejme podávať s akoukoľvek prílohou. Namiesto citróna môžete použiť pomaranč.
Ingrediencie
- 1kg vykostených morčacích pŕs
- Šťava z 1/2 citróna
- 1 lyžica olivového oleja
- 1-2 lyžičky korenia
- 1 lyžička rozmarínu
- 1 lyžička tymiánu
- 1 lyžička mletého cesnaku
- 1 cibuľa
- 1 zeler
- 1/2 hrnčeka bieleho vína alebo kuracieho vývaru
Postup
- Najprv predhrejte rúru na 180°C. Z mäsa odstráňte kožu.
- V miske zmiešajte citrónovú šťavu s olivovým olejom, korením, rozmarínom, tymiánom a cesnakom.
- Touto bylinkovou zmesou potrite morku zo všetkých strán.
- Pekáč vyložte nakrájanou cibuľou. Na cibuľu položte morčacie prsia a podlejte vínom či vývarom.
- Pečte odkryté 2-2,5 hodiny. Pokiaľ mäso hnedne príliš rýchlo, prekryte pekáč alobalom.
- Po upečení nechajte 15 minút stáť. Potom podávajte s uvarenou ryžou či inou prílohou podľa vašej chuti.