Púpava nie je len dotieravá burina, v kuchyni dokáže zázraky. Pripravte si z nej šalát, med, čaj či kávu! Až budete mať opäť nutkanie vytrhať zo záhradky smotanku, rozmyslite si to. Púpava je nielen burinu, ale aj chutná a liečivá bylinka.
Levanduľa, bylinka s nezameniteľnou vôňou aj farbou. Ako sa s ňou dá kúzliť v kuchyni? Máte radi vôňu levandule? Táto bylinka nielen krásne vonia, ale tiež chutí. Naučte sa z nej pripraviť limonádu, čaj alebo sirup.
Žihľava, liečivá a jedlá od podzemku až po kvety. Naučte sa ju ľahko zaradiť do jedálnička! Stretnutie so žihľavou v lese väčšinou nie je príjemné, žahne nás. Napriek tomu sa oplatí vybaviť sa rukavicami a spestriť si s ňou jedálniček.
Smil taliansky alebo bylinka 2 v 1, ktorú jednoducho nahradíte maggi aj kari Používate pri varení často karí korenie alebo maggi? Smil taliansky je bylinka, ktorá nahradí oboje a navyše prospeje aj vášmu tráveniu!
Mäta pieporná sa zďaleka nehodí len do mojita či do čaju. Zaraďte ju do jedálnička, poďakuje vám nielen váš žalúdok. Osviežujúcu chuť mäty piepornej spoznáme okamžite. Naučte sa túto liečivú bylinku používať nielen v nápojoch, ale aj v pokrmoch.
Pažítka, zdravá ozdoba nielen studenej kuchyne, ktorú si ľahko vypestujete aj na parapete Obľúbená súčasť veľkonočnej plnky aj nátierok. Pažítka má rozmanité uplatnenie v studenej aj teplej kuchyni. Prečo a ako ju pestovať?
Receptov s trebuľkou je nespočet. Využiť ho môžete mnohými spôsobmi a vaše pokrmy budú chutiť vždy skvele Trebuľka je dôležitou súčasťou varenia. Ako ho v kuchyni správne využiť? Aké prínosy predstavuje pre vaše zdravie?
Citrónová tráva prinesie úžasnú chuť a arómu do vašej kuchyne Citrónová tráva chutí skvele a podporuje zdravie. Ako si využiť v kuchyni? Čo ponúka vášmu telu? A ako chutí?
Koriander, bylinka s bohatou históriou i chuťou! Prečítajte si o jej výhodách a použití v kuchyni Koriander bylinka s kontroverznou chuťou. Áno, táto bylinka, ktorá niektorým chutí ako mydlo! Zistite viac o nej oveľa viac!
Majoránka, tisícročná bylinka, ktorá dochutí tisíce rôznych pokrmov! Zistite o nej čo najviac Majorán je je bylinka, ktorá sa v kuchyniach používa už po tisíce rokov! Poznáte jej, ale dostatočne dobre? Prečítajte si o nej viac!
Yzop lekársky, liečivá bylinka, ktorú by ste mali spoznať. A my vám s tým pomôžeme! Všetky dôležité informácie o yzope lekárskom na jednom mieste! Ako sa pestuje? A ako ho môžete využiť v kuchyni? Poďme na to!
Bazalka je bylina plná vitamínu K a nie nadarmo sa jej hovorí posvätná. Prečo by ste ju mali poznať? Bazalka je bylinka nabitá vitamínmi! Poznáte všetky jej druhy? Do akých receptov rozhodne patrí? Bazalkový olej a ďalšie tipy!
Medovka prinesie pokoj vašej duši, spánku aj tráveniu. Doprajte si ju aj inak ako len v podobe tradičného čaju! Liečivá bylinka, ktorá je známa pre svoju citrónovú arómu i chuť podobnú medu. Prospieva našej mysli aj telu, zaraďte ju do jedálnička.
Saturejka, súčasť provensálskeho korenia, ktorú možno ale veľmi ľahko použiť aj samostatne. Do akých pokrmov sa hodí? Obľúbená aromatická bylinka, ktorá má svoje uplatnenie nielen v kuchyni, ale aj ako liečivka. Objavte jej pálčivú korenistú vôňu a chuť.
Kel kučeravý, super potravina, ktorá nemá obdoby! Zistite s nami, prečo je tak super Kel kučeravý naštartuje vašu imunitu! Prečítajte si o tejto super potravine a zistite ako si ju vypestovať a ako ju pripraviť!
Materina dúška, drobná bylinka, ktorá porazí rad zdravotných neduhov. Naučte sa ju používať aj pri varení! Materina dúška je známa pre svoju krásnu vôňu aj liečivé účinky. Čo má spoločné s tymiánom a ako ju možno zaradiť do jedálnička?
Fenikel úžasná bylinka, ktorá dokonale ochutí vaše pokrmy a navyše podporí vaše zdravie! Fenikel poznáme v rôznych podobách. Prečítajte si v našom článku aké jeho časti sú jedlé, ako ich upraviť av akých receptoch servírovať.
Zázračná aloe vera. Čo všetko dokáže a ako využiť jej účinky v kuchyni? Niektorí z nás majú aloe vera doma v kvetináči a gél používame na rôzne kožné problémy. Čo ho využiť aj pri príprave rozmanitých pokrmov?
Agáve je alfou a omegou zdravého sladenia. Zistite ako ju správne používať Nápaditá rastlina s pichľavými listami, to je agáve! Viete ako dlho trvá, kým sa k nám ten lahodný sirup dostane? Prečítajte si o tom!
Liečivý nechtík lekársky je úžasnou bylinou do čaju aj do šalátu! Nechtík lekársky je známy hlavne v prírodnej medicíne. Využiť ho ale môžete aj v kuchyni. Ako na to?