Caesar šalát

Caesar šalát

Predstavme si klasický recept na kurací šalát s chrumkavými krutónmi a krémovým cesnakovým dresingom. Ideálny šalát na letnú grilovačku, obed s rodinou či večera s priateľmi.

Ingrediencie

  • 4 plátky chrumkavého chleba alebo bochník ciabatty
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 2ks kuracích pŕs
  • 1 ľadový šalát, či listy šalátu podľa vašich preferencií

Ingrediencie na dresing

  • 1 strúčik cesnaku
  • 5 lyžíc majonézy
  • 1 lyžica bieleho vínneho octu
  • Parmezán na plátky či nastrúhaný

Postup

  • Chlieb či ciabattu nakrájajte alebo natrhajte na kúsky, rozložte ich na plech, pokropte 2 lyžicami olivového oleja. Olej do chleba vmasírujte a podľa potreby dochuťte soľou.
  • Krutóny pečte po dobu 8-10 minút na 180 °C. Počas pečenia ich otáčajte, aby chytili farbu zo všetkých strán.
  • Kuracie prsia nakrájajte na väčšie kusy. Potrite ich lyžicou olivového oleja, okoreňte a opečte na panvici po dobu 4 minút z každej strany.
  • Potom skontrolujte, či je vo vnútri dostatočne opečené a vyberte na stranu.
  • V mise zmiešajte rozdrvený cesnak, nastrúhanú hrsť parmezánu, 5 lyžíc majonézy a 1 lyžicu bieleho vínneho octu. Dochuťte soľou či korením. (Dresing by mal pripomínať konzistenciu jogurtu. V prípade potreby pridajte pár lyžičiek vody).
  • Šalát servírujte tak, že do misy vložte natrhané listy šalátu, naň pár kúskov opečeného kurčaťa a zmiešajte s trochou dresingu. Navrch porcie nastrúhajte trochu parmezánu a nakoniec posypte krutónmi.
Listový šalát s dresingom, kuracím mäsom a krutónmi.
Zdroj: natashaskichen.com

Tip: Vyskúšajte niektorý z týchto receptov na šalát z zeleru . Nájdete tu klasické, ale aj úplne nečakané varianty.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.